Geçtiğimiz gece korkunç bir şekilde yanan Öztezcanlar akaryakıt istasyonundaki Taş Bahçe restoranında çıkan yangının boyutu günün ağarması ile birlikte ortaya çıktı.

Bilecik- Bozüyük yolunun 15'inci kilometresinde akaryakıt istasyonunda, Taşbahçe isimli 2 katlı lokantada çıkan yangın kısa sürede büyüyerek akaryakıt istasyonunun idari binasına da sıçradı. Olay yerine Bilecik, Bozüyük, Osmaneli ve Söğüt'ten çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. İtfaiye ekipleri hemen yangına müdahale ederken, yangın pompa ve akaryakıt depolarına sıçramadan söndürüldü.

Uzun süre soğutma çalışmalarının sürdüğü yangının boyutu günün ağarması ile ortaya çıkarken, tesis yetkilisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yangından dolayı büyük maddi zarara uğradıklarını söylerken, herhangi bir can kaybının olmamasının kendilerine en büyük motive kaynağı olduğunu belirtti.

Diğer yandan akaryakıt istasyonunun altındaki deposunun dolu olduğunu söyleyen tesis yetkilisi, yangının akaryakıt pompalarına sıçramaması dolayısıyla büyük bir faciadan dönüldüğünü belirtti. Yangının çıkış noktasının elektrik aksamından kaynaklandığını tahmin ettiklerini söyleyen tesis yetkilisi ekspertiz çalışmaları sonrası kesin sebebin belli olacağını aktardı.

Editör: TE Bilişim