İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Program kapsamında Bilecik’te çeşitli belediye, belde ve kurumlarda çalıştırılmak üzere belirli sayılarda kişilere istihdam sağlanıyor.

Program kapsamında; ilçe belediyeleri arasında Gölpazarı’na 10, Pazaryeri’ne 25, Osmaneli’ne 40, Yenipazar’a 15  kişilik istihdam sağlandı. İstihdamlar 6 ay süreyle yapılacak olup aynı zamanda adaylar mülakat yöntemiyle belirlenecek.

“İŞKUR’UN ÜVEY EVLAT MUAMELESİNE ALIŞTIK”

TYP kapsamında ilçeye ayrılan 10 kişilik istihdamın gerekenden az olduğuna dikkat çekerek İŞKUR’a yüklenen Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, “Biz Gölpazarı Belediyesi olarak İşkurun üvey evlat muamelesine alıştık toplum yararı projelerde bize en az sayıda  personel tahsis edilmesi açıkçası bizi üzüyor. Projenin doğası gereği sanayisi olmayan, istihdam alanı kısıtlı ilçemizde daha fazla sayıda mağdur ve ihtiyaç sahibi varken bunun değerlendirmeye alınmaması çok da doğru olmuyor.” Dedi.

“KURA YÖNTEMİNDEN MÜLAKAT YÖNTEMİNE GEÇİLMESİNİ UYGUN BULMUYORUZ”

İlçe için az sayıda istihdam kontenjanı verilmesi ve önceleri noter huzurunda olan seçimlerin mülakat yöntemine çevirilmesine  de tepki gösteren Kazıcı şu ifadelerde bulundu:

En önemli çekincemiz daha önceleri ihtiyaç sahipleri yerelde noter huzurunda kura ile belirlenirken bu kez herkesin il merkezine mülakata çağrılmasını da uygun görmüyoruz ancak takdir devlet büyüklerimizin ve halkımızındır”

MÜDÜR TOZAN, “İSTİHDAM SAYILARI BAKANLIK TARAFINDAN BELİRLENİYOR”

Başkan Kazıcı’nın iddialarının ardından telefon ile görüşlerini aldığımız İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan ise istihdam edilecek kişi sayısının Bakanlık tarafından belirlendiğini, kendilerinin bir müdahalesi olmadığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim