Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 17 Ağustos 1999 depreminde 3 gün kaldığı göçük altında 2 ayağını kaybeden Ufuk Koçak, 2 defa dünya rekoruna ulaştığı  azim dolu hayat hikayesini Bileciklilerle paylaştı.

Bilecik Kent Konseyi, Bilecik Belediyesi, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği ile Bilecik Bedensel Engelliler Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen Engelsiz Yaşam Zirvesi’ne katılan Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Yazar Ufuk Koçak, 17 Ağustos 1999 yılındaki depremde 3 gün enkaz altında kaldıktan sonra yaşama nasıl dört elle tutunduğunu katılımcılarla paylaştı.

Düzenlenen zirvede hayat hikâyesini paylaşan Koçak, “Bugün biraz engel ve engelli konusundan bahsedeceğiz. Konuşurken engellenenler olarak hitap ediyorum. Çünkü engelli olan kaldırımlar, yollar, toplu taşıma araçları, mimari yapılar ve yüreğinde sevgi taşımayan insanlardır engelli olanlar. Bu engelin arkasında kalan bizler de ancak ve ancak engellenen oluyoruz.

1976 yılında Kars’ta toprak damlı bir evde doğmuşum.  O dönemin göç tufanıyla birlikte Gölcük’e geldik. 1999 depreminde üç gün göçük altında kalarak iki bacağını kaybettim. o hastane odasında yatarken kendime hayal edebildiğin her şey sana ittir dedim.  Önce hayal ettim. Hastane yatağımda gözlerimi kapatıp harmandalı oynadığımı hayal ettim.” dedi.

Hayallerinizden asla vazgeçmeyin diyerek sözlerine devam eden Koçak, “Önce yeniden yürümeyi öğrendim. Sonra yüzme, tırmanış, yelken, rüzgâr sörfü, su kayağı, basketbol, tenis, dalış, serbest dalış, ATV motor sporları ve binicilik gibi birçok branşta aktif olarak uğraştım.  Vazgeçmedim bir yanım hep dağlarda oldu. Hayatımdaki öğretici her şeyi tabiattan aldım. Deniz, su kayağı, yelken, dalış derken hayatım rengarenk olmaya başladı. Bundan 45 yıl önce dalış alanında dünya rekoru deneme fırsatı geçti elime. Bununla ilgili bir deneme yaptık ve o deneme sonrasında ülkemize dünya engelliler dalış rekoru getirdik. Bir süre sonra 2. bir rekor daha kırdım. Burada 17 Ağustos’un yıl dönümünde sular altında kalan batık şehre dalış yaptım. Bu da 2. dünya rekorum oldu” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim