Açı Koleji kurucusu Zafer Bozkurt; Bilecik’in çocuk ve gençlerinin ileri seviyede eğitim ve öğretim almalarının en doğal hakları olduğunu söyledi.

 İlimizde özel okul açığını kapatma adına yeni açılan ve yeni okul binasının temellerinin atıldığı Açı koleji hızlı giriş yaptı.  Açı Koleji kurucusu Zafer Bozkurt gazetemize yaptığı açıklamada Bilecik’in çocuk ve gençlerinin ileri seviyede eğitim ve öğretim almalarının en doğal hakları olduğunu söyledi. Yeni açılan kolejin faaliyetleri ve hizmetleri hakkında bilgi veren Bozkurt,şöyle konuştu:

“Milli Eğitime katkımızı Açı Koleji Olarak biz de vermek istiyor ve 2022 Eylül ayında ilk okul 1-2-3-4 Ortaokul 5-6-7-8 Özel fen lisesi 9 olarak başlıyoruz. Alanında uzman öğretmenlerimizin servisi yemeği okulumuz tarafından karşılanacaktır.

-Sözleşmeleri gereği 12 ay boyunca maaş alacaklar ve SGK’ları düzenli yatırılacaktır. Maaşları branşlara göre net 6000 TL ile 10.000 TL arasındadır. Bir öğretmen maksimum 25 saat derse girecek kalan zamanını birebir etüt, grup etüt ve öğrencileri ile proje üretimine ayıracaktır.

-Öğrencilerimiz yabancı dilde Cambridge yayın sistemini takip edeceklerdir. Her yıl İngiltereden gelen İngiliz öğretmenlerce sözlü ve yazılı uygulamayla dil bilirlikleri Okula paralel takip edilecek Movers-cat- pet Sertifika programı Uygulanacaktır.

-Öğrencilerimiz akademik olarak AÇI Yayın sistemini takip edeceklerdir. 30 yıllık açı yayınları ilk 1000 de 400 öğrencinin üniversite kazanımıyla kendini kanıtlamıştır.

-Cumartesi yarım gün uygulamasında alt sınıflar Sosyal ve sportif etkinlik 7 ve 8. sınıflar ise akademik etkinlik yapacaklardır.

-Okulumuzda revir - hemşire ,güzel Sanatlar atölyesi, Bilişim , Müzik odası, laboratuvar ve kütüphanemiz efektif olarak kullanılacaktır.

-Kütüphanemiz ders başlamadan 1,5 Saat öncesi ve 1,5 Saat okul sonrası için öğrencilerimize öğretmen eşliğinde hizmet verecektir. Spor etkinlikleri için oluşturulan kapalı spor alanımızda Öğrencilerimiz 4 Beden öğretmeninin gözetiminde ilgi alanlarına göre takip ve yönlendirilecektir. Burası spor yaşam alanı olarak düşünülmelidir bilardo, Masa tenisi, Dans, badminton,skyhockey Kapalı spor alanında yüzme Voleybol, Basketbol, Kız ve erkek futbol takım çalışmalarımız branş öğretmenlerince alanlarında takip edilecek ve yönlendirilecektir.

-2 aylık Gelişimleri sonucu yetenekli oldukları alanda proje Çalışmalarını arttıracaklar ve Bu çalışmalar Otomasyon sistemi ile velilerimizce takip edilebilecektir.

-Her öğrencimiz her branşta proje hazırlamakla yükümlüdür. Bunların tamamı okul etkinlik programı içinde yapılacak veli evde ödev ve proje hazırlama gibi amaç dışı yaklaşımlarla muhatap edilmeyecektir.

-Gençler kaliteli eğitim en doğal hakkınızdır.” dedi

Editör: TE Bilişim