Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin 2. Olağan kongresine katıldı. Burada partililere seslenen Erbakan, “Milli görüş ikinci kırk yılında yanar dağ gibi patlıyor” dedi

Yeniden Refah Partisi Bilecik 2. Olağan kongresi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye katılan parti Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı yoğun bir kalabalık karşıladı. Salonda sık sık “Mücahit Erbakan” “Başkan Erbakan” sloganları atıldı.

Sadece eleştiren değil çözümü ortaya koyan bir muhalefet anlayışını sergilediklerini dile getiren Erbakan’ın konuşması şu şekilde oldu:

“MİLLİ GÖRÜŞ İKİNCİ 40 YILDA YANAR DAĞ GİBİ PATLIYOR”

Milli Görüş ikinci 40 yılda yanar dağ gibi patlıyor elhamdülillah. Bazı parası ve havası çok olan partilerin yaptıkları büyük kongrelerden daha coşkulu, daha çok katılımlı, daha muazzam il kongrelerini yapıyoruz şükürler olsun. Erbakan hocamıza Allah gani gani rahmet eylesin. Cenab-ı Allah bizleri ona layık etsin, cennette buluştursun. Erbakan hocamız, 'diğer partilerin seçmenleri var ama bizim inananlarımız var' diyordu. İhale, koltuk, makam ve mevki gibi hiçbir menfaati olmamasına rağmen bu aşkı, bu heyecanı ve bu coşkuyu yaşamak ancak milli görüşçülere has bir olaydır ve bundan dolayı Allah'a ne kadar şükür etsek azdır.

“ANKETLERDE BİZE YER VERMİYORLAR”

Teşkilatlanmamızın 4'te 1'i kadar teşkilatlanması olmayan partileri anketlerinde göstermeye kalkıyorlar bizim büyük kongremizin 10'da 1'i kadar kalabalıkla büyük kongre yapan, bizim sadece İstanbul'daki üyemiz kadar üyeyi Türkiye genelinde yapamayan, bizim sadece Adana ve Kocaeli'ndeki kadar üyemizi Türkiye genelinde yapamayan siyasi partileri anketlerde göstermeye kalkıyorlar ama Yeninden Refah Partisi'ne yer vermiyorlar. 3 seneden beri bu böyleydi ama suç üstü yakalandılar. En son Artvin il başkanımızı aramış meşhur bir anket firması, seçime girecek partilerden hangisine oy verirsiniz demiş ama içerisinde Yeniden Refah Partisi yok. 3 sene boyunca bu oyunu oynadılar, manüpüle ettiler ama en son mızrak çuvala sığmadığı için ve bizim onlara yaptığımız eleştirilerden dolayı son birkaç ankette artık göstermeye başladılar.

“YENİDEN REFAH PARTİSİ OLARAK CHP’NİN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNİ SAMİMİ BULMUYORUZ”

Sayın Kılıçdaroğlu 'Başörtüsü hakkını yasal güvence altına alalım' dedi ve meclise bir kanun teklifi sundu. Biz Yeniden Refah Partisi olarak bu yaklaşımın samimiyeti ile ilgili şüphelerimiz olduğunu ifade ettik. Çünkü 70 senedir başörtüsü düşmanlığı yapan, başörtüsü yasağı devam etsin diye Anayasa Mahkemesine kadar başvuran bir CHP'nin seçimlere 6 ay kala birden bire böyle çıkmasından dolayı son derece şüpheli olduğumuzu ve samimiyeti ile ilgili şüphelerimizin olduğunu ifade ettim. Şimdi kamuoyu da bizim gibi haklı olarak CHP'nin samimiyetini sorguluyor. Acaba bu kanun teklifini savunan CHP, LGBT ve İstanbul Sözleşmesi savunuculuğundan da vazgeçecek mi?. Okul öncesi 5 ve 6 yaşındaki çocuklara Kur'an öğretilmesin ısrarından da vazgeçecek mi? Din dersi zorunlu ders olmaktan çıkartılsın ısrarından da vazgeçecek mi? Bunları haklı olarak soruyoruz ancak bu sorularımıza maalesef şuana kadar herhangi bir yanıt alamadık. Tabii sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında bu gündem üzerine tam 20 senenin sonunda tamda gider ayak başörtüsü özgürlüğünün yasal teminat altına alınması için çalışma yapsınlar diye talimat verdiğini söyledi. Bizde Yeniden Refah Partisi olarak bunun takipçisi olacağımızı ifade ettik. Başörtüsünün yasal hatta anayasal teminat altına alınması çok önemlidir ve çokta gecikmiştir. 

“ELEŞTİREN DEĞİL ÇÖZÜMÜ ORTAYA KOYAN BİR MUHALEFET ANLAYIŞINI SERGİLİYORUZ”

İlk 100 gün icraatları kitabımız, 81 ilimize 681 proje kitabımız, milli kaynak paketleri kitabımız, sadece eleştiren değil çözümü ortaya koyan bir muhalefet anlayışını sergiliyoruz ama işimiz sadece iktidarla değil aynı zamanda 6 tane benzemezin bir araya gelerek oluşturduğu o tuhaf yapıya, 6'lı masa denilen masa başındakilere de gerekli uyarıları yapıyoruz. Bunlardan da millete bir hayır gelmeyeceğini söylüyoruz

Editör: TE Bilişim