Geçtiğimiz günlerde Vali Tahir Büyükakın’ın esnaf ziyaretlerine Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, bir tek oda başkanının çağrılıp diğer oda başkanlarının çağrılmamasına tepki göstererek, Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan’ı istifaya davet etmişti.

Konuya ilişkin açıklama aldığımız Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, ziyaret davetini kendisinin yapmadığını, ziyareti Valiliğin organize ettiğini ve gelen arkadaşın kendisinin haberi olduğunu belirterek, Ahmet Subaşı'nın da, diğer oda başkanlarının da kardeşi olduğunu ve ziyarette kendisinin tüm odaları temsil ettiğini belirtti. Gölcan, seçimlere 6 ay olduğunu ve istifa etmeyi düşünmediğini de belirterek, birlik seçimlerinden sonra yeniden aday olup olmayacağını düşüneceğini söyledi.

Gölcan, “Vilayetteki Müdürümüz gerekli kişileri çağırmış. Ben de zaten Ahmet'i de, diğer odaları da temsil ediyorum. Hepsi benim kardeşim. Bir şey fark etmiyor. Ben onları temsilen gezdim. Ben kimin çağrılıp çağrılmadığını bilmiyorum. Bana Oda Başkanlarını çağırın denseydi ben çağırırdım. Neden istifa edeyim ki seçimlere daha 6 ay var. Oda seçimlerinin bitmesinin ardından Mayıs ayının sonunda birlik seçimleri var. Aday olup olmayacağımızı o zaman düşüneceğiz.”

Editör: TE Bilişim