Bilecik Adliyesi önünde Onur Acar (30), şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma aşamasında olduğu eşi Cemile Nur Acar (23) ile kayınpederi Abdullah Duman'ı (48) aralarındaki başka bir ceza davasının duruşmasının çıkışında pompalı tüfekle vurmuştu. 

Kayınpeder Abdullah Duman ve eşinden ayrılmak isteyen Cemile Nur Acar kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamışlardı. Önceki gün ilk duruşması gerçekleşen ve 3.5 saat süren celsede Savcılık tasarlanarak kasten adam öldürme suçundan 2 defa ayrı ayrı  ağırlaştırılmış müebbet istedi. Davanın 15 Mart 2022 tarihinde karara çıkması bekleniyor.

POMPALI TÜFEKLE ATEŞ AÇTI

Bilindiği gibi, Onur Acar ile evlenen Cemile Nur Acar, evlendikten 7 ay sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak için Bilecik Aile Mahkemesi'ne dava açtı. Bu süreçte aralarında yaşanan kavgalar nedeniyle Onur Acar ve eşi Cemile Nur Acar mahkemelik oldu. Aralarındaki kavga nedeniyle açılan ceza davasına katılan Onur Acar, Adliye çıkışında eşi Cemile Nur Acar ve babası Abdullah Duman'a Adliye yakınında Cumhuriyet Meydanı’nda aracından aldığı pompalı tüfekle ateş açtı.

14 kez ateş eden Onur Acar, eşi ve kayınpederini ağır yaralayıp kaçarken, çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekibince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan baba ve kızı, ambulansla Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınmıştı. Abdullah Duman, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamazken, Duman'ın kızı Cemile Nur Acar da bir hafta sonra yaşamını yetirmişti.

'AVUKATLA BÜROSUNDA BULUŞUP, HEPSİNİ VURACAKTIM'

Olayın ardından kaçan silahlı saldırgan Onur Acar ise kısa sürede polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınırken, Onur Acar'ın eşi Cemile Nur Acar ve kayınpederi Abdullah Duman'ın yanı sıra avukatları olan İlyas Geçgelen'i de öldürmeyi planladığı ortaya çıkmıştı.

İddiaya göre, Onur Acar ceza davasının ardından Adliye çıkışında avukat olan İlyas Geçgelen'i aradığı ve 'anlaşmalı boşanma' konusunda görüşmek için bürolarında buluşmak istediğini söyledi.

"HEPSİNİ VURACAKTIM" DEDİĞİ ÖĞRENİLDİ

Avukat İlyas Geçgelen'in rahatsız olduğunu ve bürosunda buluşamayacaklarını söylemesi üzerine Onur Acar, Adliye yakınındaki Cumhuriyet Meydanı’nda eşi Cemile Nur Acar ve kayınpederi Abdullah Duman'ı aracından aldığı pompalı tüfekle ateş açarak vururken, Onur Acar'ın ilk ifadesinde "Avukatla bürosunda buluşup hepsini orada vuracaktım" dediği öğrenilmişti.

Editör: TE Bilişim