Erkek hemşire Onur İ’nin boşanma aşamasında olduğu eşi ve kayınvalidesi tarafından sokak ortasında darp edildiği anları gazetemizin gündeme getirmesinin ardından, darp görüntüleri ulusal basında da geniş yankı buldu. Olay sonrası gazetemize konuşan Onur İ., yaşadıklarını anbean anlattı.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz pazartesi günü işe gitmek üzere durakta bekleyen erkek hemşire Onur İ., boşanma aşamasında olduğu eşi Sümeyye İ. ve kayınvalidesi Sultan D. tarafından sokak ortasında darp edilmişti. Anne-kızın Onur İ’ye yönelik saldırı anlarını gazetemizin gündeme getirmesinin ardından, darp görüntüleri ulusal basında da geniş yankı buldu.

“ŞİDDETE KARŞI OLDUĞUM İÇİN KARŞILIK VERMEDİM, SADECE KENDİMİ KORUDUM”

Olay sonrası gazetemize konuşan Onur İ., eşi ve kayınvalidesi için 30 günlük uzaklaştırma kararı aldığını ifade ederken, kadına şiddete karşı olduğu içinde karşılık vermeden sadece kendisini korumaya çalıştığını söyledi.

“EŞİM BENİ SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU”

Yaşananlara çok üzüldüğünü ifade eden Onur İ., “2020 yılı eylül ayında evlendiğim eşimden boşanmak için 10 Ocak’ta boşanma davası açtım. Boşanma davası sürecinde eşim bana sürekli tehdit ve baskı altında rahatsız ediyordu. Geçtiğimiz gün de zaten işyerine giderken hastane servisini bekliyordum. Bu sırada arkamdan biri sopayla bana vurdu. Arkamı dönüp baktığımda kayınvalidem olduğunu gördüm. Sonra markete doğru kaçmaya başladığım zaman yolda eşim bana yumruk attı. Markete kaçarken kayınvalidem ‘sapık bu sapık’ diye bağırdı. Amacı çevredekilerin tepkisiyle beni linç ettirmekti. Kendimi zar zor markete attım ve sonra zaten eşim ve kayınvalidem beni darp etti. Kadına şiddete karşı olduğum için karşılık vermedim sadece kendimi korumaya çalıştım” şeklinde konuştu.

MADDİ, MANEVİ BANA ZARAR VERMEK DERDİNDE’

Olay sırasında eşinin annesiyle birlikte yaşadığı anahtarı istediğini ve kendi annesine de eşinin zarar vermeyi amaçladığını öne süren Onur İ. şunları söyledi:

“Benden anahtarı istemesinin sebebi, annem bu mahkeme sürecinde beni yalnız bırakmak istemedi. Gerek fiziksel olarak psikolojik olarak yanımda olmak istedi. Annem o gün evde yatıyordu ve kulağıma Sümeyye ‘anahtarı ver annene şunu şunu yapacağım’ tarzında tehditlerde bulundu. Annemi darp etme amacıyla anahtarı benden istedi. Dizüstü bilgisayarda kişisel verilerim vardı ve daha öncesinde de zaten malıma zarar vermişti ki olayda da zaten cep telefonumu kaldırıp kırıp attığından dolayı belki maddi değerinden dolayı dizüstü bilgisayarı mı da benden almaya çalıştı. Bu boşanma sürecinde hem maddi hem manevi bana zarar vermek derdinde ve ben ise biran önce boşanmak istiyorum”

YAŞANAN OLAY, HAKLILIĞIN ORTAYA ÇIKTIĞINI GÖSTERDİ”

Onur İ.’nin avukatı Edip Maltaş yaşanan olayın ardından savcılığın hemen soruşturma başlattığını belirterek, “Müvekkilin bize başvurmasından sonra 10 Ocak tarihinde biz boşanma davasını açmıştık haklı sebeplere dayanarak. Yaşanan olay da burada haklılığın ortaya çıktığını gösterdi.

UZAKLAŞTIRMA KARARI DA VERİLDİ”

 Bu vahim olay neticesinde savcılık incelemesini hemen başlattı. Bu dosya kapsamında da uzaklaştırma kararı da verildi. Aynı zamanda bu dosya ivedilikle boşanma dosyasına da bildirildi. Bu noktada hukuki süreç devam edecektir.

YAŞANANLAR KAMERAYA YANSIMIŞTI

Sümeyye İ.'nin annesi Sultan D. ile boşanma aşamasındaki eşi Onur İ.'yi sokak ortasında darp etmesi iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, markette Onur İ.'ye saldıran anne ve kızın, sokakta saldırılarına devam ettiği, elindeki dizüstü bilgisayarı almaya çalıştıkları yer aldı. Sultan D.'nin damadı Onur İ.'nin yüzüne defalarca tekme atıp yaraladığı da görüldü. İki tarafından birbirinden şikayetçi olduğu olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor

Editör: TE Bilişim