Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi yıl boyunca öğretmenlerin rehberliğinde öğrenciler tarafından 8 eTwinning Projesi yürüttü. Bu kapsamda yapılan çalışmalardan 6 proje Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK eTwinning Ulusal Destek Servisi tarafından Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildiği duyuruldu.

Okulun İngilizce Öğretmeni Mustafa Kan’ın koordinesinde 3 proje “OKUyorum, Edutopia, Kilimistan”, Matematik Öğretmeni İbrahim Selen’in koordinesinde “Maths Touching Life”, Coğrafya Öğretmeni Halide Özdemir’in koordinesinde “Literary Travel”, Tarih Öğretmeni Pınar Yavuz’un koordinesinde “The Adventure of Food” projeleri eTwinning Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazandılar. Projelerde yer alan öğrencilerde sertifika ile ödüllendirildi.

Okul Müdürü Zaim Akbulut; öğretmen ve öğrencileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladığını ve Projelerin Avrupa Kalite Etiketi ile de ödüllendirilmesini beklediğini belirtti.

eTwinning Avrupa’daki Okullar Topluluğudur. Bütün katılımcı ülkelerden öğretmenler kaydolabilir ve birbirlerini bulmak, sanal ortamda tanışmak, fikir ve örnek uygulama alışverişinde bulunmak, Gruplar oluşturmak, Öğrenme Etkinliklerinde yer almak ve çevrimiçi tabanlı projelere katılmak için çevrimiçi eTwinning araçlarını (Portal ve eTwinning Live) kullanabilirler.

eTwinning projeleri, planlanan çalışmaların, öğrenci merkezli etkinliklerle yürütüldüğü ve bu etkinliklerin çevrimiçi ortamda ortaklarla paylaşıldığı, farklı okullardan, farklı ülkelerden öğrencilerin işbirliğini esas alan projelerdir. En az iki farklı okuldan öğretmenler bir proje oluşturabilir ve çalışmalarını yürütmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilir. Ortak okulların üzerinde çalışmak istediği herhangi bir konuda çalışılabilir. Projeler bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı ve sınıf aktiviteleri arasında iyi bir denge sağlamalı ve tercihen projeye katılan okulların ulusal müfredatlarına uygun olmalıdır. Okullar internet üzerinden iletişime geçerek işbirliğinde bulunurken, projeyle ilgili yüz yüze görüşmeler gerekmemektedir.

Kalite Etiketi, öğretmenlerin ve okulların eTwinning aktivitelerinin yüksek düzeye ulaştığını somut bir şekilde tanımaktadır. Öğrenciler için bu, çalışma gayretlerini güçlendirmekte ve genel olarak okul için, Avrupa’da işbirliği çalışmasında kalite ve açıklığa olan bağlılığı teyit etmektedir.

Her ülkenin Ulusal Destek Servisi (NSS), Ulusal Kalite Etiketi için okullar tarafından yapılan başvuruları değerlendirir ve belirli kriterleri sağlayan projelere Ulusal Kalite Etiketi verilir. Yurtdışından ortağı bulunan projeler Avrupa Kalite Etiketine de aday olabilmektedir.

Editör: TE Bilişim