Bilecik-Eskişehir karayolunun 17. km’sinde kurulu bulunan Erşan Et Kombinası, bu yıl tesislerinin hizmete girmesinin 20. yılını yaşıyor.

20 yıl önce hizmete giren tesis, 13148 m2 arazi üzerinde, 13421 m2 kapalı alanda kurulu olup, büyükbaş ve küçükbaş hayvan karkas eti, kemiksiz et, hazırlanmış et, hazırlanmış et karışımları, et ürünleri, kanatlı hayvan eti parçalama ve mamul üretimi yapmaktadır.

2001 yılı ocak ayında inşaatı tamamlanan tesis, 6 aylık deneme üretimini takip eden süreçte gerekli yasal izinleri alıp 15 Ağustos 2001 tarihinde ruhsatlandırılmıştır. İlk üç yıl kendi mezbahasında ve ülkemizin çeşitli bölgelerindeki mezbaha ve kombinalarda kesim yaparak faaliyetini sürdüren Erşan Et, 2004 yılında yarı mamul, 2007 yılını müteakip mamul bölümünü devreye sokarak Türkiye pazarının önde gelen seçkin marketlerine (Metro, Migros, Carrefour, Bim, Şok, Özdilek vb.) ve imalatçılarına ulaşmayı başarmıştır. Bu marketlere, Erşan ve satış marketlerinin markalarıyla şarküteri ürünleri satmaktadır.

Kombinanın kuruluşundan beri görevde olan kombina müdürü olarak belirtmeliyim ki 2001 yılında çalışan sayımız 18 iken, bu yıl 238’e ulaşmıştır. Personel sayımız Ankara ,İstanbul, İzmir ve Antalya’daki pazarlama elemanlarını da katarsak 289’a çıkmaktadır. Şirkette kadın istihdam oranı %47, beyaz yakalı personel sayımız ise 27 kişidir. Tesisin kurulu gücü 7039,837 BG olup 32 adet soğuk hava deposu 2370,71 m2 alana sahiptir.

Erşan Et, ISO 9001, ISO 22000, BRC, TSE Helal Uygunluk ve TSE Covid 19 Güvenli Üretim Belgesi’ne sahip olup Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmeyi başarmıştır. Ayrıca, geçtiğimiz yıl online olarak başladığı satışlarını sürdürmektedir.

5 Haziran 2013 ‘Dünya Çevre Günü’nde Bilecik Çevre Müdürlüğünce çevreye olan duyarlılığından dolayı ödüllendirilen Erşan Et, üretimini kalite ve hijyenden ödün vermeyen bir anlayışla gerçekleştirmektedir. Ayrıca firmamızın politikası değişim ve gelişime açık, müşteri ve kalite odaklı, çevreci, öncü ve örnek, doğru ve dürüst iş yapan, güven veren, sahiplenen ve özverili, profesyonel ekip çalışmasına inanan bir anlayışla devam etmektedir.

Taze ve donmuş et ve et ürünleri olmak üzere 400’e yakın ürün üreten Erşan Et, marka olma yolunda ilerlemekte ve ihracat yaparak katma değer yaratacak bir anlayışla üretimini sürdürmektedir.

     Hamdi İŞCAN

Erşan Et Kombina Müdürü

Editör: TE Bilişim