2019 yılının Ekim ayında İstanbul’da kaçırılıp öldürülen ve cesedi Bilecik’e gömülen Çinli Lisha Yu cinayetiyle ilgili davanın altıncı  duruşması gerçekleşirken, cineyeti organize ettiği iddia edilen  'Abdulselam' diye bilinen Abudushalamu Xırefu’nun halen bulunamadığı öğrenildi.

2019 yılının Ekim ayında Söğüt’ün Kızılsaray Köyü’nde bir bağ evinin yakınında öldürüldükten sonra toprağa gömülü olarak bulunan Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Lisha You cinayetine ilişkin 6.duruşma görüldü.

Aydınlık Gazetesi’nden Ercan Küçük’ün haberine göre;Çinli Lisha Yu'nun İstanbul'da öldürülmesine ilişkin davada altıncı duruşma önceki gün görüldü. Cinayet sanıklarının cinayeti organize eden kişi olarak gösterdiği, 'Abdulselam' diye bilinen Abudushalamu Xırefu’nun halen bulunamadığı öğrenildi.

İstanbul Bakırköy Adliyesi 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşen davada tutuklu sanıklar Yunuscan Türkistanlı, Abduvahap Abdurrahman ve Hüseyin Ahmed, SEGBİS sistemiyle katılım sağladı. 2 yıla yakın süredir tutuklu olduklarından dolayı psikolojilerinin ve sağlıklarının bozulduğunu belirten sanıklar tahliyelerini istedi.

Müzekkere çıkarıldı

Mahkeme, sanık avukatlarının adli kontrol şartıyla tahliye taleplerini kabul etmedi, sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı 9 Mart günü saat 11.00'e erteledi. Lisha Yu'nun adresi tespit edilen erkek arkadaşı Shalamu Abudourousuli'nin de İstanbul'daki adresinden zorla getirmesi için müzekkere çıkartılması kararı verildi.

KİM BU ABDULSELAM?

Davanın en başından beri sanıklar, Abdulselam diye bilinen Abudushalamu Xırefu isimli kişinin, Lisha Yu’yu kendisine borcu olduğu için kaçırıp öldürdüğünü, sonra da Bilecik’teki çiftliğe gömdüğünü iddia ettiler. Sanık avukatları da önceki duruşmalarda dosyada pasaportu da yer alan Xırefu hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişlerdi. Mahkeme de 19 Nisan’da görülen 3. duruşmada Xırefu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu müzekkeresi yazılmasına karar vermişti. Ancak Xırefu’ya halen ulaşılamadı.

Editör: TE Bilişim