Belediye Başkanı Semih Şahin, Koronavirüsü tehlikesine karşı sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi durumunda her şeyin ayrıntısı ile hesaplandığını ve buna ilişkin acil eylem planının masada hazır durduğunu belirtti.

Gazetemize yaptığı açıklamada Başkan Şahin, yarı zamanlı ve tam zamanlı olarak sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi durumunda neyin nasıl yapılacağına, neyin nerede duracağına kadar hepsinin ayrıntılı olarak hazırlandığını belirtirken, Bilecik’in bu sıkıntılı dönemi en az hasarla atlatması için var güçleri ile çalıştıklarını vurguladı.

“Bilecik diğer illere göre şimdilik iyi durumda”

Başkan Şahin, hazırlanan acil eylem planı hakkında; “Koronavirüsün ülkemize girmesiyle çok hassas günler geçiriyoruz, aldığımız bilgilere göre, Bilecik ilimiz diğer illere göre şimdilik iyi bir durumda. Bu durumun rehavete kapılma sebebi olmaması lazım, özellikle önümüzdeki 7 gün çok dikkatli olursak en az hasarla böyle bir felaketten Bilecik olarak kurtulacağımızı düşünüyorum. Bu çerçevede genel alanların hijyenini sürekli sağlamaya çalışıyoruz. Bilecik’te sokaklara varasıya kadar dezenfektasyon yapıyoruz, kurumların dezenfektasyonunu yapıyoruz, bunlar zaten normalde yürüttüğümüz çalışmalar” dedi.

“Bilecik Belediyesi olarak acil eylem planlarımızı hazırladık”

Şehrin giriş çıkışlarının sıkı denetim altında olduğunu ve acil eylem planının en kötü senaryoya göre hazırlandığını söyleyen Başkan Şahin, “bunun dışında tabi Valilikle de uyumlu bir şekilde ilerliyoruz. Diğer kentlere göre daha iyi durumda olmamız dolayısıyla şehrin giriş çıkışlarını yine Valilik koordinatörlüğünde çok sıkı bir hale getirdik. Şehir içi, ilçe minibüsleri dahil hepsine içerideki garajı kapattık, dışarıdaki garajda da kontrollü giriş çıkış yapılıyor. Bunu çok önemsiyorum çünkü şehrimizi temiz tutmak istiyoruz. Bu tabi şehrimiz temiz deyip yatmakla olmuyor çünkü birkaç kişinin bile kaçırılması sonucunda yüzlerce vaka çıkabilir. O yüzden vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor, varolanın dışında Avrupa’da gördüğümüz örnekler çerçevesinde çok büyük artışlar meydana gelirse kötü senaryolara göre kendimizi hazır etmemiz gerekiyor. Biz Bilecik Belediyesi olarak acil eylem planlarımızı hazırladık.

1-Yarı sokağa çıkma halinde Belediye görevlerini nasıl gerçekleştirecek?

2-Tamamen sokağa çıkma yasağı olursa Belediye, hizmetlerini nasıl yapacak?

Bütün bunlar şuan da bizde planlı. Kimin nerede, neyi yapacağına kadar acil eylem planlarımızı gerçekleştirdik. Bunun yanında çok önemli olduğunu düşündüğüm, özellikle doktorlar için ya da bu dönemlerde ihtiyaç duyulan personellerin böyle bir şeye maruz kaldığında karantinada olabilmeleri için İstasyon Mahallemizde kullanımı bize ait olan lojmanları şuan itibariyle düzenlemiş bulunmaktayım. 10 tane özel karantina odası yapılıyor gerektiğinde de bu sayı 16’ya kadar çıkabilecek. İnşallah başımıza gelmez ama daha kötü senaryolarda öncelikle kapalı pazarda giyim pazarının altyapısını hızla Sahra Hastanesi’ne dönüştürülebilecek biçime getiriyoruz. Onunda yetmediği durumda kapalı pazarın tamamının altyapısını uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Bu bir hafta içinde belli olacak umarım benim hazırlıklarıma ihtiyacımız olmaz ama olmaz diye beklememek lazım. Her Belediye gibi herkesin de acil eylem planlarını yapması gerekiyor. Herkes evinde kalsın, biz sadece ‘evinde kalsın’ demiyoruz, biz insanları evde tutmaya çalışıyoruz. Evde tutmanın koşulu onlara evde hizmettir, bu çerçevede de bütün düzenlemelerimizi yapıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim