Son yıllarda ilimizde açılmayan  fabrikaların ve yatırımcıların az olmasından dolayı bir takım engeller olduğunu söyleyen 1.OSB Başkanı Mehmet Arslan, en son yine bir yatırımcı dolayısıyla İl Emniyet Müdürü’nün bunlara vesile olduğunu iddia etti.

Davranışları ile Bilecik kamuoyundan tepki gören İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, geçtiğimiz günlerde gazeteciyi tehdit etmekle gündeme gelmişti. Şimdi de aynı Müdür Namal, sanayicileri engelleme iddiası ile gündeme geldi.

1.OSB Başkanı Mehmet Arslan, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal’ın Emniyet Müdür Konağı ve Polisevi yanındaki Bakanlık onaylı sattıkları sanayi parselini yatırımcının Müdür Namal’ın baskısı yüzünden yatırım yapmaktan vazgeçtiğini ve parseli geri verdiğini iddia etti. “Böyle bir şey var mı bu dünyada?” diye soran Arslan, boş parsellerin satılması için Bakanlık’tan yazıların geldiğini, satılan ve ilimize istihdam ve yatırım için gelen sanayicilerin İl Emniyet Müdürü tarafından “ağaçları kestirmem, size burayı yaptırmam, ettirmem” diyerek baskı uygulamasının da yanlış olduğunu dile getirerek yatırımcının parseli içindeki ağaçları kesme izni olduğunu da belirtti.

Kendisinin bu baskılara boyun eğmeyeceğini, o parseli yeniden satacaklarını, gerekirse kendisinin yapacağını aktaran 1. OSB Başkanı Mehmet Arslan, Emniyet Müdürü ile düşman olmayıp komşu olduklarını hatta Emniyet’in kullandıkları arazilerin de bir kısmının OSB’ye ait olduğunu bu duruma ise ses çıkarmadıklarını sözlerine ekleyerek, “yatırımcı olarak kendi bahçendeki ağacı kesebilirsin. Sanayi yeri yap diyorsun. İçinde ağaç var, bunu yapamazsın diyorsun. Yok böyle bir dünya! Bu hangi mantık, hangi kafa bilemiyorum” dedi.

1.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, “Organize Sanayi Bölgesi’nin yol kenarında bulunan bu parselleri Bakanlık’tan onaylattık ve dolayısıyla sanayicilere sattık. Herkes binalarını yapacaklardı, çalıştıracaklardı burayı ama Emniyet Müdürlüğü’nün yanında bulunan parseli Emniyet Müdürü çalıştırmak istemedi. Yapamazsınız burayı, kesemezsiniz ağacı. Ben Bakanlık’tan, ormandan müsaade almışım. Yatırımcı olarak kendi bahçendeki ağacı kesebilirsin. Sanayi yeri yap diyorsun. İçinde ağaç var, bunu yapamazsın diyorsun. Yok böyle bir dünya! Bu hangi mantık, hangi kafa bilemiyorum. Her sene periyodik zamanda Genel Kurulun arkasından Bakanlık bize bir yazı gönderir. Der ki boş alan veya satılan, bulunan ne kadar dolu ne kadar boş doküman verin der. Şimdi bu parsellerin hepsi doldu, bu da gitmişti ama bu boşa çıktı. Emniyet Müdürü bunu durdurdu, onun için biz bu parselin parasını geri verdik, aldık elinden. Boş alan parsel bu parseldir deyip yazımızı yazacağız, vereceğiz, böyle bir şey var mı bu dünyada?” dedi.

“En son bir satış yapmışsınız fakat yatırımcı geri vermiş” sorusuna da cevap veren Mehmet Arslan, “evet, yaptırmam demiş yatırımcıya, gerekçesi yok, ağaçları da kestirmem, yaptırmam, gerekçenin ne olduğu belli değil, böyle bir gerekçe de olamaz” dedi.

“Satın alan Yatırımcı neden vazgeçti?”

Gazetemizin “yatırımcı neden vazgeçiyor?” sorusunu da cevaplayan Arslan, “yaptırmıyor ki ağacı keserken herkesi kovmuş oradan. Yatırımcı ile kendi aralarında itilafları var mı yok mu onu da bilemiyorum bu doğru bir şey değil. Ben sanayiciye yeri sattımsa bunun da satıldığını bildireceğim ve adam iki yıl içerisinde yatırım yapmak zorunda. Sen yaptırmam bunu deyince adam geldi ödediği paraları da vardı onları da iade ettik geriye. Biz burada kreş yapıyoruz, bir şeyler yapıyoruz o paralara da ihtiyacımız var, bizi neden engelledi ben bunu anlayamadım onun için öyle duruyor elimizde kime vereceğiz, vereceğiz birine.

Ben kendim şimdi gideceğim kesecem orayı, bakalım ne yapacaklar merak ediyorum. Ağacın var olduğu yerde fabrika var olabilir mi? Bina yapacak adam buraya, kenarlarını bırakırız, uygun bir şekilde düzenlemesini yaparız, yapacak birşey yok. Düşman değiliz, bizim komşumuz, aldıkları yerler de bizim yerlerimiz. Bugüne kadar kimse ses çıkarmadı, onlar almışlar sanki buraları da alabilecekler? Biz bunun için müracaat ettik, imar tadilatı yapıldı, hepsine gönderdik burası sanayi parselidir, sizin sınırınız burasıdır dedik. Arkada havuzumuzu almışlardı biliyorsunuz, havuzu da gittik Hazine’den bedelini ödeyerek aldık. Şimdi bak gayet güzel bir fabrika kuruldu ve devam ediyor. Bunların hepsi bu sene artacak ve ciddi yatırımlar olacak, ihtiyaç var” görüşlerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim