Emekli eğitimci Sedat Büyük, gazetemizi ziyaret ederek yeni kurulan ve Başkanlığını üstlendiği Bozüyük Kültür Sanat Eğitim Müzik Derneği hakkında bilgiler verdi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Gamze Elmas ile bir süre Bilecik’in sosyal ve kültürel hayatı üzerine sohbet eden Büyük, yeni kurulan Bozüyük Kültür Sanat Eğitim Müzik Derneği’nin amacı ve faaliyet alanları ile ilgili de bilgi verdi.

Derneğin geçtiğimiz Mayıs ayında kurulduğunu söyleyen Büyük,  “Kitap ve dergi yazman çalışmalarına destek vermek; yazarları, şairleri ozanları, ressamları, folklorcuları, el sanatlarıyla uğraşanları, müzisyenler, eğitimcileri ve bilimsel araştırmacıları bir araya getirerek katılacakları etkinlikler ve yarışmalar düzenlemek. Bilecik ilinin yetişmiş insan değerlerini ortaya koymak, onları anmak, tanıtmak ve Türk kültürüne katkı sağlamak. Yemek kültürü ve Türk aile yapısını desteklemek; sağlığa, eğitime, müziğe ve Türk folkloruna katkı sağlamak, çevreye duyarlılığı arttırmak, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak amacıyla faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz.”dedi.

Yazı İşleri Müdürümüz Elmas, ziyaretinden dolayı Büyük’e teşekkür ederken, Büyük de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Editör: TE Bilişim