Yoğun bir katılımın olduğu ve 250 kişiye rozet takılan İYİ Parti’nin rozet takma törenindeki en dikkat çeken isim 20. Dönem Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve 24. Dönem Bilecik Milletvekili olan Bahattin Şeker oldu.

İYİ Parti rozetini takan Şeker, Genel Başkan Meral Akşener’in isteğiyle taşın altına elini koyacağını söylerken, “2023 seçimleri öncesinde sahalara  geri mi dönüyor” dedirtti.

Partiye daha önceden gönülden katıldığını fakat sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in isteğiyle katılma kararı aldığını belirten Bahattin Şeker, şöyle konuştu:

“Arkadaşlarım beni biraz mahcup etti çünkü ben gönülden daha önce katılmıştım. Biz Meral hanımla yaşıtız. “Abla, ben yokum, ameliyat oldum, girmeyeceğim” dedim. Hep mücadele ettik. Daha önceden de üye olduğum için bir şey söylemiyordum, öyle gidiyordu şimdi yeniden deyince “olacağım” dedim. Çünkü kendisi bana bu seçimin Türkiye için çok kritik bir seçim olduğunu, bu seçimde Türkiye’de tek adamlığın bittiğini, parlamenter sisteme geçtiğini, Türkiye’yi çok zor günler beklediğini ve seçim yaklaştıkça Sayın Cumhurbaşkanının çok acayip şeyler yapacağını da söyledi. Sayın milletvekillerim bunları daha iyi bilir.

“KURTULUŞ SAVAŞI GİBİ BİR MÜCADELE”

Bu Kurtuluş Savaşı gibi bir mücadele arkadaşlar. Bakın bu sene kurucumuz Atatürk’ün 100 yıldır bize bahşettiği Türkiye Cumhuriyeti, Laik Türkiye Cumhuriyeti bugünlere bizi getirdi.  Etrafınıza bir bakın, Arap ülkelerine bakın, diğerlerine bakın, bizim ne kadar güzel temeller attığımızı, Laik Cumhuriyetin ne kadar güzel olduğunu hepimiz gördük ve yaşıyoruz ama Türkiye’de hem ekonomi, hem sayın başkanımın dediği gibi adalet bütün sistemler bozulmuş vaziyette. Eğer bu seçimde parlamenter sisteme dönemiyorsak benim şahsi kanaatim

“TÜRKİYE’NİN DURUMU ÇOK KÖTÜ”

Türkiye’nin durumu çok kötü. Ekonomi ve adalet sistemi, bunlar birbirine eşittir. Madem ki biz burada yaşıyoruz, İYİ Parti kurularak adı zaten iyi, Türkiye iyi gidecek dediler, her şey iyi olacak denildi ama Türkiye’de maalesef her şey geri gidiyor.

“TÜRKİYE ÇOK ZOR BİR DURUMDA”

Hatta Türkiye çok zor bir durumda. Hepimiz bir yere gittiğimizde acaba savaş çıkar mı, acaba yarın sabah ne olur, ekonomi ne olur hepimiz bu düşünce içerisindeyiz. Bunu hep birlikte yapacağız, ben yardımcı olacağım, ben hiçbir şeye talip değilim.

“AKŞENER, BOZÜYÜK’E GELDİĞİNDE BANA ‘TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYACAKSIN’DEDİ”

 Bana dedi ki, ‘bu bölgeyi biliyorsun kardeşim’ en son Bozüyük’e geldiğinde, ‘taşın altına elini koyacaksın, madem ki bu memleketin vatandaşısın, madem ki bizleri seviyorsun bizlere yardımcı olacaksın. Bu bölge senin bölgen Eskişehir’de oturuyorsun, Kütahya’yı biliyorsun, Bozüyük’ü biliyorsun, bölgeyi biliyorsun elinden bir şey geliyorsa bizlere gayret ver’ dedi. Ben de aynen dedim. Sizlere yardımcı olmak için buradayım çünkü bu parti için emek verdiniz, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız bugüne kadar buraya getirdi, bundan sonrasını da hep beraber benimde ne kadar katkım olursa sizlere beraber yardımcı olacağım.

“BU KADAR BAYAN YETMEZ”

Sayın Başkanımın da söylediği gibi, bir dahaki toplantılarda da geliriz inşallah ama bu kadar bayan yetmez, madem ki bizim genel başkanımız bayan, bayanları daha çok kucaklamalıyız, bayanları daha çok üye yapmalıyız. Biz sayın başkanımla Tansu hanımın zamanında da çok çalıştık, bayanlar emir veriyordu biz dinliyorduk o zaman. Hakikaten Türkiye’nin geleceği var, hepimizin çocukları var, torunları var, bu mücadeleyi vermezsek daha zor günlere gideceğiz.”

Törene katılan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve Kurumsal İşler Başkanı Cihan Paçacı, partiye katılan kıdemli siyasetçi Bahattin Şeker ile aynı yolda olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, yeni katılımlarla birlikte daha güçlü bir şekilde ilerleyeceklerini belirttiler.

Editör: TE Bilişim