Özel Edebali Anaokulu ve Özel Edebali Şehir Kolejinin minik bedenli, dev yürekli öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla Kutladı!

Özel Edebali Anaokulu ve Özel Edebali Şehir Koleji öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında birbirinden güzel gösteriler sahnelendi. Okul Kurucusu Saadet Güzel’in duygu yüklü konuşmasıyla başlayan gösteriler velilerin ve diğer izleyenlerin gururlu bakışlarıyla devam etti.

Okul Kurucusu Saadet Güzel programda yaptığı konuşmasında;

“Kıymetli velilerimiz, Değerli meslektaşlarım ve sevgili öğrencilerim Öncelikle hepiniz hoş geldiniz.
T.B.M.M’ nin açılışının ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. Yılını birlikte kutlamaktan kıvanç duyuyoruz.
Öncelikle Ulusal Egemenliğimizin mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna canını feda eden kahraman şehitlerimize şükranlarımı sunarak konuşmama başlamak istiyorum.
Hepimiz biliyoruz ki 23 Nisan tarihimizin dönüm noktalarından bir tanesi belki de en önemlisi.

Millet egemenliğimizi kazandığımız ve ulusal varlığımızın temelinin atıldığı gün 23 Nisan! Atatürk’ün dünya görüşünün de bence en iyi özetlendiği ve felsefesinin en iyi anlatıldığı tarihsel noktalardan bir tanesi.

Çünkü yeryüzündeki tüm çocukları kucaklayan bir bayram tasavvur etmek yetişkinlerin bile çocuk olmayı öykündüğü bir coşkuya vesile olmak bir zaferi çocuklarla kutsamak ‘yurtta barış dünyada barış’ felsefesinin özeti aslında.
Ve şundan hepimiz eminiz ki çocukların sevgisini kazanmış bir lider küçücük yüreklerde yeşermeye devam edecek ve gözümüz hiçbir zaman arkada kalmayacak.

Sevgili çocuklarım, sanılır ki hep büyükler küçüklere bir şeyler öğretiyor. Özellikle de öğretmenler için çok daha belirgin belki.

Ancak çocukların büyüklerden öğrendiği pek çok şey olduğu gibi büyüklerin de çocuklardan pek çok şey öğrendiği aşikar.
Özellikle bizler sayenizde çok şey hatırlıyoruz. Saf, temiz ve çocuk duygularınız dünyayı güzelleştirmek için en değerli meziyetleriniz.
Biz, sizin bizlerden bir adım daha ileri giderek bizlere yol gösterdiğinize tanık olduk.


Kalıplaşmamış, özgür, aydınlık fikirleriniz bizim çok ötemizde, şu anda bile.
Bilmin ve aklın ışığında dürüstlük ve hoş görünün hiç yanınızdan ayrılmadığı ilkeli bireyler olacağınız günleri beraber şekillendiriyoruz. Bununla da kıvanç duyuyoruz.
Sevginin, kardeşliğin, hoş görünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak dileğiyle…
Bugün göstereceğiniz performanslarınız için sizi şimdiden kutluyorum.
Sizleri hazırlayan ve destekleyen öğretmenlerinize de teşekkürlerimi sunuyorum.
Bayramınız kutlu olsun!”

 

Minik yüreklerin ve öğretmenlerinin büyük bir özveri ve emekle hazırlamış oldukları program Dans Gösterileri, Rontlar, Korolar, Müzikli Fıkralar, Oratoryo ve Yedi Bölge Halk Oyunları gösterileriyle devam etti.

Editör: TE Bilişim