İlimizin önemli sanayi kuruluşlarından, Otomotiv Sektöründe yer alan çok uluslu firma Durden Plastik Ürünler ve Yapışkan Film Tic. San. A.Ş., 1. OSB’ deki fabrikasında “ROBOTİK YAŞ BOYA TESİSİ” açılışı gerçekleştirdi.

Açılış, Durden Plastik Genel Müdürü İlker İnan’ın ev sahipliğinde gerçekleşirken, törene Fransa-İstanbul Başkonsolosu  Olivier Gauvin, Fransa-İstanbul Konsolosluğu Ekonomi Ateşesi Elodie Laugier, Durden Plastik Yönetim Kurulu Üyeleri Erik Dourdin ve Marc Dourdin, Dourdin Grup CEO’ su Damien Martel, Romanya Genel Müdürü Remi Jumeau, Portekiz Genel Müdürü Rui Lobo, Faurecia Firmasından Nurgül İgeç ve Durden çalışanları katıldı.

Durden Genel Müdürü İlker İnan’ın açılış konuşması sonrasında Durden Plastik tanıtım videosu ve boyahane hattını oluşturmanın hızlandırılmış tarihi videosunun gösterimi yapıldı. Sonrasında Boyahane Tesisinin açılış töreni kurdele kesimi ile gerçekleşti.

“YILLIK CİRO 1.000.000 EURO 'DAN 35.000.000 EURO 'YA YÜKSELDİ”

Durden Plastik Genel Müdürü İlker İnan, “ROBOTİK YAŞ BOYA TESİSİ” hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Durden 'in Türkiye yolculuğu 1991 yılında başladı. 30 yıllık yolculuk bir başarı hikâyesine dönüştü. 400 m2'lik bir atölyede gerçekleştirilen üretimin tamamı her geçen yıl genişlemiştir. Bugün itibari ile 20.000 m2 arsa içerisinde 15.000 m2 fabrika binasında faaliyet göstermekteyiz. Yıllık cirosu 1.000.000 EURO 'dan 35.000.000 EURO 'ya yükseldi ve çalışan sayısı 400 kişiye ulaştı. Durden 'in Türkiye'deki yatırımları bu dönemde 20.000.000 EURO ‘ya ulaştı.

Şu anda günlük 63.000 parça üretiyoruz, bunların %55'i yurt dışına ihraç, geri kalanı da iç pazarda satılıyor. Durden Fabrikası'nda, Renault ve Peugeot gibi dünya devi otomotiv firmalarının logoları başta olmak üzere pek çok dekoratif parça üretilmektedir.

Durden, Türk Otomotiv Sanayi için hem iç hem de dış dekoratif çözümler için pazarda önemli bir aktördür.

“10.000.000 EURO 'luk YENİ YATIRIM”

30 yıllık süreçte zorluklarla karşılaştık. Özellikle 2020'de yaşanan covid pandemisi ve 2021'de otomotiv sektörünü vuran yarı iletken sıkıntısı üretim hacimlerimizi etkiledi. Ancak bu zor günlerde bile sektöre ve ülkemiz Türkiye'ye olan inancımızı kaybetmedik.

Krizi fırsata çevirmek için 10.000.000 EURO 'luk yatırımla bu boyama hattını açıyoruz. Birazdan açılışını yapacağımız yeni boyama hattımız tam otomatik ve robotlu bir hat. Yıllık 5.000.000 m2 yüzey boyama kapasitesine ve 3 adet endüstriyel fırına sahip olup, otomotiv sektörüne yenilikçi boyalı plastik parçalar üretme imkanı vermektedir. Bu yatırımla önümüzdeki 5 yılda toplam 30.000.000 EURO’luk ek bir ciro hedefliyoruz ve bunun üzerinde çalışacağız.

Bir yandan iş hacmimizi geliştirirken diğer yandan sektörümüzün gelişimini yakından takip ediyoruz. Elektrikli araçlar için daha fazla dijital ve ışık saçan ürünler geliştiriyoruz. Parçalarımızı sadece dekoratif değil aynı zamanda fonksiyonel parçalar olmaları için akıllı yüzeylere dönüştürüyoruz.

Bilecik'te Ar-Ge Merkezi kurma çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz ve Haziran 2022'ye kadar "Ar-Ge Merkezi" statüsüne ulaşmayı hedefliyoruz.

“SEKTÖRDE KÖKLÜ BİR DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR”

Durden olarak dönüşümü çok yakından takip ediyoruz. Yeşil endüstri gereksinimlerine uymak için çok çalışıyoruz. Daha azıyla daha fazlasını ve daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Süreçlerimizi ve ürünlerimizi daha ekolojik hale getiriyoruz. Süreçlerimizi Cr6 free'ye dönüştürüyoruz ve bu dönüşümü 2023 yılı sonunda tamamlamayı planlıyoruz. Fabrikalarımızın karbon ayak izini azaltmak için çalışmalara başladık. 10 yılı aşkın süredir ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi ile çalışıyoruz.

Öte yandan bilgi güvenliği ve kişisel verilerin korunmasına önemli yatırımlar yaparak ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği yönetimi ve IS0 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim sistemi belgelerini aldık. 2022 programımıza ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi çalışmalarını da ekledik, böylece daha az enerji kullanarak çevreye olan olumsuz etkimizi azaltmaya çalışacağız.

“ÇALIŞANLARIMIZA KARŞI SOSYAL SORUMLULUKLARIMIZI UNUTMUYORUZ”

Bu çalışmalarla sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaya çalışıyoruz. Durden üretime odaklanırken, çalışanlarına da katkı sağlamaya devam ediyor. Çalışanlarımıza karşı sosyal sorumluluklarımızı unutmuyoruz.

Pandemi döneminde oluşan boş zamanlarda ciddi bir eğitim programı gerçekleştirdik ve çalışanlarımıza 10.000 saat mesleki eğitim sağladık.

Son olarak, özellikle belirsizlik ve krizlerle dolu bu zor dönemde böyle bir yatırıma karar vererek güzel bir cesaret örneği gösterdikleri için Sayın Erik Dourdin ve Sayın Marc Dourdin'e özel teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Yatırım sürecini çok yakından takip eden Durden ekibini canı gönülden tebrik ediyorum.”

Diğer yandan açılış, Fransızca şarkıların eşliğinde düzenlenen kokteyl ile devam etti.

Editör: TE Bilişim