DSP’de parti üst yönetimini eleştirerek olağanüstü kurultay çağrısı yapan Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel’in parti genel merkezi tarafından kendisi hakkında verilen ihraç kararı sonrası il yönetimi ile birlikte görevinden istifa ettiği öğrenildi.

“BÖYLE BİR ŞEYİ ASLA BEKLEMİYORDUK”

İl yönetiminin toplu olarak istifa etmesinin ardından İl Başkanlığında basın açıklaması düzenleyen İl Sekreteri Halil Çevik, “DSP Bilecik İl Başkanımız Sinan Demirel’in ihraç edilmesi bizleri üzmüştür. Böyle bir şeyi asla beklemiyorduk. Bu durum tüm örgütümüzü derinden yaralamıştır. Yeni bir görevlendirme yapmak üzere İl yönetimi olarak toplandık. Yaptığımız toplantıda yeni bir görev dağılımı yapamadık. Hiçbir arkadaşımız il başkanlığına talip olmadı. Bu nedenle DSP İl Yönetim Kurulu olarak DSP üyeliğimiz saklı kalmak kaydıyla, yönetimden ve diğer görevlerimizden ayrılmaya oy birliğiyle karar aldık.

DSP Genel Merkezinin yeniden il yönetimini oluşturması kapsamında önünü açmak ve DSP’nin Bilecik’te yeniden güçlenmesini sağlamak amacıyla aldığımız bu kararın hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Bu güne kadar bizlere maddi ve manevi destek olan, birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz, Sayın Sinan Demirel’e merkez ilçe, Bozüyük ilçe yönetimi ve tüm üyelerimize saygı ve şükranlarımızı sunarız.” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

DSP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy, Genel Sekreter Kenan Üşenmez ve Örgüt Kurulu Başkan Yardımcısı Nursel Kızılırmak ile 6 il başkanı, 26 Mayıs’ta Bilecik’te ortak bir açıklama yaparak DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı eleştirmişti. DSP İl Başkanı Sinan Demirel’in yaptığı açıklamada, “Özellikle son günlerde DSP Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal'ın ülke sorunlarının giderilmesi için ilkelerimiz doğrultusunda çözümler üreteceğine, yandaş medya kanallarında tamamen, bu günkü yönetimin yanlış politikalarını desteklediği görüşleri benimsemesi kabul edilemez bir durum yaratmıştır.

Buda DSP tabanında büyük tepkiler çekmiştir. Bu ortam toplum nezdinde ve kamuoyunda DSP'nin yanlış algılanmasına neden olmuştur.

İyi bilinmelidir ki meselemiz, DSP'nin kim tarafından yönetileceği değil, nasıl yöneteceğidir. Öncelikle Cumhur ittifakı düşlerine yaslanarak büyüme hayallerini bir an önce terk etmek zorundayız. "DSP'de 1985 Ruhunu" yakalamak istiyorsak Başkanlık Kurulunu etkisiz hale getiren, PM'yi sıradanlaştıran mevcut tüzüğü değiştirerek işe başlamamız gerekiyor. Bir şeyler değiştirmek isteyen insan önce kendinden başlamalıdır. Bu hayati sorumluluğu hep birlikte üstlenip, elimizi taşın altına koymalıyız. Bizlerinde bu gün burada toplanma amacımız, DSP'de 1985 ruhuna dönüş ve olağanüstü seçimli kurultayın yapılması talebimizi basın ve medya aracılığıyla öncelikle kamuoyuna, Parti Meclisi üyelerimize, Kurultay Delegelerimize ve tüm Demokratik solcuların partilerine sahip çıkmalarını duyurmaktır.

Olağanüstü Kurultaylar demokrasilerin vazgeçilmezleridir. Partimizin ve ülkemizin huzuru için, seçimli olağanüstü kurultay kaçınılmaz olmuştur.

Bu duygularla öncelikle partimizin değerli PM Üyelerini 1985 kuruluş ruhuna dönmelerini ve seçimli kurultay için göreve davet ediyoruz.

Değerli demokratik solcular tekrar etmek gerekirse demokratik solcuların partilerine sahip çıkmalarını istiyoruz.

Toplantıyı burada yapmamızın amacı diriliş şehri olduğu içindir.

Sözlerime Edebali’nin şu sözleriyle son veriyorum‘kimsenin umudunu kırma!’Yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullanmıştı. Açıklamanın ardından 9 isim tedbirli olarak disipline sevk edilmişti.

Editör: TE Bilişim