İl ve İlçelerde görev yapan tüm personele yönelik düzenlenecek seminerin ilki ilimizde gerçekleşti. 

Bilecik İl Müftülüğünce düzenlenen seminere, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş katıldı.

Kur’an ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde açılış konuşması yapan İl Müftüsü Ali Erhun “Personelimizin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlayarak din hizmetlerini en verimli şekilde halkımıza ulaştırmak amacıyla, eğitim ve seminer çalışmalarımız çeşitlenerek sürecek. Amacımız bu ulvi görevin ifasında yaşanabilecek her türlü aksaklığı ön görüp hazırlıklı olmaktır. İl ve İlçelerimizde görev yapan tüm personelimize yönelik üç gün sürecek olan seminerlerin ilkini ilimizde gerçekleştiriyoruz. Salı günü Yenipazar İlçesinde görev yapan din görevlilerimizin de katılımıyla Gölpazarı İlçemizde ve Çarşamba günü Pazaryeri İlçesinde görev yapan din görevlilerimizin de katılacağı Bozüyük İlçemizde devam edecek seminerlerin, mesleki gelişiminize çok katkıları olacağına inanıyorum. Bu itibarla seminerimize konuşmacı olarak teşrif eden Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş Hocamıza şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sanayi ve Ticaret Odası konferans salonunda din görevlilerine hitap eden Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Fatih Okumuş yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Peygamber makamını temsil eden İmamlara ve Bilal-i Habeş’inin makamını temsil eden Müezzin Kayyımlara, temsil ettikleri makamların ruhunun iyi kavranması gerektiğini hatırlatan Okumuş “Seminerimizin amacı siz kıymetli din görevlilerimizin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak, kendinizi yetiştirmenizin devamlılığını ve mesleğinizi cesaretle yapacak şekilde kendinize güven duymanızı sağlamaktır” dedi.

Fatih Okumuş, Kur’an –ı Kerimin usulünce öğrenilip şerefine yakışır bir şekilde fem-i muhsinle okunmasına önemine vurgu yaparak “Asr-ı saadetten itibaren Müslümanlar Kur’an’ın en doğru şekilde okunmasına ve sonraki nesillere aktarılmasına özel bir ihtimam gösterdiler.  Allah’ın kelamı, okunduğunda Kur’an, anlaşıldığında beyan, yaşandığında hayat olan Arapça bir kitaptır. Kur’an sözlerin en doğrusu ve en güzelidir. Kur’an şerefli bir elçi tarafından eşrefi mahlukata indirilmiş şerefli bir kitaptır. Kur’an mualliminin “Karî” ve “Mukrî” (okuyucu ve öğretici) vasfı olmalıdır. Kur’an muallimi, Kur’an-ı Kerim’in okunuşu ile ilgili teknikleri (tecvid kaideleri) bilmeli ve uygulamalıdır ” şeklinde konuştu.

“Kürsüler tenkit makamı değil tebliğ makamıdır” diyen Okumuş “Müslümanlara çeşitli zamanlarda ve mekânlarda çeşitli şekillerde nasihatlerde bulunup, onları iyiliğe, güzelliğe teşvik etmek, kötülüklere karşı ikaz etmek, Allah’ın nimetleri karşısında onlardaki şükür duygusunu geliştirmek için vaaz ediyoruz. Hitabımızı hazırlarken amacımız cemaatimizi tenkit etmek olmamalıdır. Peygamberimizin tebliğ metodunu iyi özümseyerek birleştirici, akıcı, cemaatin eğitim ve kültür seviyesine uygun, bidat ve hurafelerden arınmış bir dil kullanmalıyız” dedi.

Son olarak Ataullah İskender’inin sözüne değinen Fatih Okumuş, “Bir insan, Allah katındaki değerini bilmek, öğrenmek, anlamak istiyorsa; Allah'ın kendisini nerede istihdam ettiğine; yani nelerle meşgul olduğuna baksın. Neyle meşgul oluyorsa, Allah katındaki değeri de öyledir. Peki, o zaman,  nelerle dertleniyorsun? Ne olduğuna çok seviniyorsun? Neler senin moralini bozuyor? Sen ne elde etmek istiyorsun?

İşte bunların cevabı; senin Allah katındaki değerini ortaya koyar!” dedi. Seminerde İl Müftüsü Ali Erhun, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş’a günün anısına plaket taktim etti.

Editör: TE Bilişim