Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda “Dijital Muhasebe ve Vergide Gündem” konulu seminer düzenlendi. Açılış konuşmasını Oda Başkanı Süleyman Kıral gerçekleştirirken, TÜRMOB Eğitmeni SMMM Erhan Sular ise yaptığı sunumda, muhasebede e-süreç, vergide gündem konularını ele aldı.

SMMMO eğitim salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Oda Başkanı Süleyman Kıral konuya ilişkin bilgilendirme yaparak şöyle konuştu:

“Malumunuz mesleğimiz aktif bir meslek, çıkan her yeni kanun, tebliğ, yönetmelik ve çıkarsa çıksın illaki ya tamamı ya da kıyısından köşesinden her hangi bir yanından bize dokunuyor. Dolayısıyla bizler de mesleğimiz gereği bu hıza ayak uydurmak ve sürekli canlı kalmak durumundayız.

Bundan yaklaşık 15 yıl kadar önce odamıza dönemin Genel Başkan Yardımcısı Sn. Uğur Büyükbalkan gelmişti. O dönemden arkadaşlarımız hatırlayacaklardır. Mealen Şöyle ifade etmiş idi: “Arkadaşlar, elektronik sistemler geliyor yakın bir zaman da ‘e’ diye başlayan birçok şey duyacaksınız buna kendinizi alıştırın” demişti. Biz o zaman o günkü koşullarda; “hadi canım bizim ömrümüz bunlara yetmez” diye de kendi aramızda konuşup durmuş idik. Bu hadisenin hemen ardından gerçekten hayatımıza “e” ler girmeye başladı e- bildirge ile başlayıp e- beyan, e-devlet, e-ticaret, e- defter derken son olarak da karşımıza e defter beyan sistemi, e-serbest meslek makbuzu, e-müstahsil makbuzu, e-irsaliye ve daha birçok “e” artık hayatımızda.

Dediğimiz gibi mesleğimizi icra edebilmemiz için her gün yayımlanan kanun, yönetmelik ve tebliğleri yakından takip etmek durumundayız, dolayısıyla mesleki eğitimlerimiz de sürekli olmak durumunda, Aralık ayı içersinde yoğun katılımın olduğu, SGK Bildirge Muhtasar Birleştirmesi uygulama eğitimini, Değerli dostum, Kırşehir Oda Başkanımız Sayın Özgür Albayrak ın sunumu ile gerçekleştirdik. Güzel ve uygulama açısından da doyurucu bir eğitim oldu.

Yine Kasım ve Aralık ayında TÜRMOB öncülüğünde Adalet Bakanlığı’ndan alınan izinle odamızda önce 4 sınıf ardından bir sınıf ile bilirkişilik eğitimleri başarı ile gerçekleştirip, 115 kişinin sertifika alması sağladık. Genel merkezimizin yaptığı bu güzel organizasyon küçümsenemez. Birçok meslek odası tarafından da takdir ile karşılanmıştır. Sayın TÜRMOB ve TESMER kurullarına ve bu organizasyonda emeği geçenleri kutluyor, ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Benzer bir organizasyon ile Türkiye genelinde, tüm odalarımızda belli bir program dâhilinde başlatılan ‘Dijital Muhasebe ve Vergide Gündem’ Seminerleri devam ediyor.

Bu süreç içerisinde gerçekleşmiş olan eğitimleri de takip ediyoruz. Gördüğümüz üzere, yoğun ilginin olduğu bu seminerlerde: Katılımcılara, “Muhasebede e-süreç” başlığı altında:

Defter Beyan Sistemi (Serbest Meslek Kazanç Defteri ile İşletme Defterlerinin geleceği), Muhtasar – Aylık Prim Hizmet Bildirgesi Birleşmesi, e-serbest meslek makbuzu, e-müstahsil makbuzu, e-irsaliye ve diğer e-uygulamalar hakkında bilgi verilmekte,

Ayrıca, uyumlu mükelleflere sağlanan vergisel avantajlar, nakit sermayede vergi indirimi, izaha davet, Torba Yasa ile gelen değişiklikler, bilirkişilik, uzlaştırmacılık ve arabuluculukta vergilendirme ile yılsonu hatırlatmaları konularında bilgilendirme ve değerlendirmeler yapılmaktadır.

Yine güzel bir düşünce ile dizaynı TÜRMOB tarafından yapılan ve bu seminere katılım sağlayanlara eğitim sonunda tarafımızdan teşekkür belgesi takdim edilecektir.”

Editör: TE Bilişim