Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bilecik’e gelerek partililer ve vatandaşlar ile buluştu.

Fatih Erbakan'ı kent girişinde YRP Bilecik İl Başkanı Cafer Arslanboğa ve partililer karşıladı.

"Mücahit Erbakan" sloganlarıyla aracından inen Erbakan, Tevfikbey Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti. Esnafa hayırlı işler, bol kazançlar dileyen Erbakan, parti binasında düzenlediği basın açıklamasında, "EYT’liye imkan yok, memura-emekliye bütçe yok, pandemide vatandaşa imkan yok, 3600 ek göstergeye yıllardan beri kaynak yok, çiftçinin kooperatife olan borcu yüzünden traktörüne haciz, vatandaşın neredeyse nefes almasından vergi kesilecek.

Diğer taraftan 5 Holdinge verilen “203 milyar dolarlık ihale tutarı TL cinsinden 2,6 trilyon TL yapıyor, bu meblağda 7 milyon asgari ücretlinin yaklaşık 10 yıllık maaşına eşit tam kapanma için esnafa verilen destek 4,5 milyar TL, bu 5 holdinge 2022 bütçesinden ayrılan ödeme tutarı 42 milyar TL. Köprü-otoyol ve tüneller için devletin yani aslında milletin holdinglere kur farkı olarak ödediği paranın 2014-2020 yılları arasındaki toplamı 18,4 milyar dolar.  2 milyon esnafın her birine 120 bin TL hibe yapılabilirdi. 10 milyon haneye, doğal gaz, elektrik, su ödemesi olarak 1 sene boyunca aylık 2 bin TL verilebilirdi. Atanamayan 138 bin öğretmen kadroya alınıp, 12 yıllık maaşları ödenebilirdi. EYT mağduru 1,5 milyon insana 5 yıllık emekli maaşları ödenebilirdi.

Türkiye’deki bütün çiftçilerin tüm banka ve kooperatif borçları (160 milyar TL) ödenebilirdi. Pandemi sürecinde 83 milyon vatandaşa yapılan Devlet desteğinin 10 misli yapılabilirdi" dedi.

"Devletin tüm kaynaklarını bitirdiler"

Erbakan açıklamasının devamında, "iktidara geldiklerinden bu yana tam 170 devlet kuruluşu satıldı,  240 devlet kuruluşu teslim aldılar, sata sata elde 70 tane kaldı.  Bu yetmedi, 'Yokluk Fonu' kurdular, elde avuçta kalanları burada toplayıp bunların üzerinden de borç aldılar.

Devlete ait 6 bine yakın tapuyu sattılar. Bu da yetmedi, MB’nın ihtiyat akçesi, ülkenin kefen parası 41 milyar TL’yi harcayıp bitirdiler, üstüne MB’nın döviz rezervini eksi 55 milyar dolara indirdiler. Devletin tüm kaynaklarını bitirdiler. Bu milletin parasıyla 513 milyar dolar faiz ödediler. İmtiyazlı holdinglere milyarlarca doları aktardılar. Bu milletten 20 senede 2.4 trilyon dolar vergi topladılar. Pandemide vatandaşına en az nakit yardımı yapan 3 ülkeden biri olduk, hatta vatandaşa ıban nosu verildi. Bütün bunların üstüne bir de devletin borcunu 200 milyar dolar artırdılar. Elektriğe konutlar için yüzde 125 zam,  işyerleri için yüzde 168 zam, doğalgaza zam, köprü-otoyola zam, vergi-harçlara zam,  zam zam zam. Şimdi de 'Yeni ekonomi modeli' diye ihracatçının dövizine,  milletimizinyastık altındaki birikimine, kadınların bileziklerine, takılarına göz dikiyorlar. Ne için vereceğim altınımı – dövizimi? Faize, imtiyazlı holdinglere, israfa kaynak olsun diye" dedi.

"Biraz da devlet olarak bir şeyler yapın, tasarruf edin, kaynak üretin, ama nerede…"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bu milletin dondurucu soğukta ucuz ayçiçeği yağı kuyruğunda, halk ekmek kuyruğunda beklediğini anlatarak, "elektrik faturasını ödeyememiş karanlıkta-soğukta oturuyor. Boş baklava, boş tost, boş gözleme haberlerini hepimiz okuyoruz, taneyle salatalık satılıyor, pazarlarda kırık havuç satışı yapılıyor. İnsanlar perişan olmuş, yetmez, daha bir de üstüne yastık altındakileri verin. Eskiden bir söz vardı, 'Her şeyi devletten beklemeyin' diye, şimdi o söz değişti, 'Her şeyi de milletten beklemeyin' oldu. Biraz da devlet olarak bir şeyler yapın, tasarruf edin, kaynak üretin, ama nerede" dedi.

"Fiyatlar bir ayda yüzde 15 artarken, yüzde 7’lik KDV indirimi devede kulak dahi değildir”

Erbakan açıklamasının devamında, "iyi de siz her zaman söylediğimiz gibi iktidar kaşıkla verip kepçeyle almaya,  vatandaşın sağ cebine 3 lira koyarken sol cebinden 10 lira almaya devam ediyorsunuz. Önce adeta yağmur gibi yağan doğalgaz, elektrik, kömür, köprü-otoyol zamları, elektrik faturalarının bir ayda yüzde 100’den fazla artışı, ayrıca borç-faiz ve beton-çimento ekonomisi nedeniyle patlayan döviz kurları ve büyük ölçüde buna ve üretimsizliğe bağlı olarak yıllık yüzde 115, aylık dahi yüzde 15 seviyesine gelen enflasyon. Arkasından gıda ürünlerinden alınan KDV’de yüzde 7’lik indirim.  Fiyatlar bir ayda yüzde 15 artarken, yüzde 7’lik KDV indirimi devede kulak dahi değildir. Bu indirim sadece 2 haftalık enflasyonla yok olup gidecektir. Tüm bu gelişmeler, iktidarın 20 yıldır uygulanan borç-faiz ekonomisinin sonucunda karşılaşılan ekonomik darboğazdan çıkış için, “çocuk öldürmesini çok iyi bilen” İsrail’le yeniden dost olma ve böylece Biden yönetimi ile buzları eritme politikası uyguladığını göstermektedir. Birkaç milyar dolar döviz için çalmadığımız kapı kalmadı" dedi.

"Geleceğe umutla bakamayan bir tane genç kalmasın Yeniden Refah Partisi diyeceğiz"

Erbakan, konuşmasının sonunda, "Yeniden Refah Partisi olarak bu ülkenin ekilip biçilmeyen bir karış verimli toprağı kalmasın,  çalışmayan üretmeyen bir tane fabrika atölye kalmasın, bir tane esnaf dahi geçinemeyip kepenk indirmek zorunda kalmasın, bu ülkede bir kişi bile aç uyumasın, bu ülkenin bir kuruş dış borcu kalmasın, devletin bir kuruşu dahi israf edilmesin, bir tane diplomalı işsiz kalmasın. Bir tane bile birden fazla maaş alan bürokrat kalmasın, bir tane atanamayan öğretmen kalmasın, haksız yere hapiste yatan bir kişi dahi kalmasın, hiç kimseye ırkından,mezhebinden, siyasi görüşünden dolayı ayrım yapılmasın. Bu milletin bir tek ferdinin dahi kul hakkı çiğnenmesin, 85 milyon istisnasız bir şekilde hakim karşısında eşit olsun, bu milletin her bir evladı kaliteli eğitim alsın, bu ülkede verilen üniversite diplomaları tüm dünyada geçerli olsun, geleceğe umutla bakamayan bir tane genç kalmasın Yeniden Refah Partisi diyeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim