Osmaneli Belediyesi’nin öncülüğünde 3 gün boyunca sürecek olan fotoğraf şenliği kapsamında ilçeye gelen fotoğraf severler tarihi Günüören Köyü’ne ayak basarken, temsili gelin çıkartma töreni yapıldı.

Osmaneli Belediyesi’nin 12-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği fotoğraf şenliğine il ve il dışından birçok fotoğraf tutkunu katılırken, Osmanlı Devleti zamanından kalma konakları ile meşhur tarihi Günüören Köyü’nü ziyaret eden fotoğraf severler birçok etkinliğe imza attılar.

Osmanlı’nın sivil mimari örneği olan ve günümüze kadar dokusunu koruyan Günüören Köyü’ndeki tarihi konakların resmini çeken fotoğraf severler, bunun yanı sıra köyde davul ve zurna eşliğinde temsili gelin çıkartma töreni gerçekleştirdiler.

"Çok otantik bir köy"
Ünlü gezi ve fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş,tarihi Günüören Köyünde etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'den çeşitli şehirlerden amatör ve profesyonel fotoğrafçılarımızla Osmaneli'ye geldik.Buranın kültürel değerlerini,tarihini ve doğasını fotoğraflamaya çalışıyoruz.
Fotoğraf Şenliği çerçevesi içerisinde fotoğraf çalışması dışında daha önce çekilmiş görüntülerimizi Osmanelili fotoğrafseverler ve sanatseverler ile birlikte sunumlar gerçekleştirdik.Daha önce yaptıklarımızı göstermeye çalıştık.Bunlardan bir tanesi; Hindistan gösterisiydi diğeri;Doğu Karadeniz sergisiydi.
Türkiye'den ve dünyadan çeşitli fotoğraf örnekleriyle sunum yapmaya çalıştık.


Bugün de Günüören Köyü'ne geldik.Çok güzel,otantik bir Bilecik,Osmaneli köyü.Buraya gelen herkez çok mutlu oldu.Buradan keyifli fotoğraf kareleri ile döneceğiz.Bu bizim için büyük bir mutluluktur.
Başta Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin olmaz üzere Murat Işık beye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."ifadelerine yer verdi.

“Turist arkadaşlarımıza tarihi konaklar hakkında bilgi verildi”

Oldukça renkli görüntülere sahne olan Günüören Köyü’ndeki etkinliğe ilişkin konuşan köy Muhtarı Necdet Bulgurcu ise, “Osmaneli Belediyemizin öncülüğünde düzenlenen fotoğraf şenliğinde köyümüze gelen fotoğrafçı arkadaşlarımız hem bol bol fotoğraf çekti hem de Osmanlı’dan kalan 600 yıllık tarihi konakları gezme fırsatı yakaladı.

Aynı zamanda köylülerimizle de sohbet eden fotoğrafçı arkadaşlarımıza gerek köyümüzle ilgili gerekse ipekböcekçiliğinin merkezi haline gelmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Osmaneli Belediyesinin katkılarıyla geliştirilmeye ve korunmaya çalışan buram buram tarih kokan köyümüz bu noktada turist akımına uğradı diyebiliriz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim