15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bilecik Şehitliğinde program düzenlenirken Vali Bilal Şentürk, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Programa; Vali Bilal Şentürk, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Belediye Başkan Vekili Semih Tuzak, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, askeri erkan, emniyet mensupları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve tören mangası tarafından saygı atışının yapılmasıyla başlayan programda kabristanlara karanfil bırakıldı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şehitlik defterini imzalayan Vali Şentürk Cahar Dudayev’in, “Unutulmasın ki, Türkiye hem Türk dünyasının hem de İslam aleminin ümit ışığıdır. Bu ışığın sönmesi hem İslam alemini hem de Türk dünyasının karanlığa gömülmesi demektir.” sözleri ile konuşmasını başladı.

Vali Şentürk konuşmasının devamında ise, “Canımızdan aziz bildiğimiz vatanımız ve devletimiz kirli rüyalarını gerçekleştirmek isteyen hainler tarafından saldırıya uğrayalı tam 5 yıl oldu.Yapılan tüm saldırılara ve kalleşçe girişimlere rağmen vatanımızı ihanet şebekelerinin ellerine teslim etmedik.Okyanus ötesinden emir alanlar bizi,kendi çocuklarımızı kandırarak vurdular,bize bizdenmiş gibi görünerek aldattılar,ekmeğini yedikleri devletimizin tanklarını,helikopterlerini,uçaklarını aziz milletimizin üstüne sürdüler.

Dün, ‘Çanakkale Geçilmez’ dediğimiz gibi bugün de ‘Türkiye geçilmez’ diyerek milli birlik ve beraberliğimizi bir kez daha perçinledik. Birlik ve beraberlik içerisinde fikri hür vicdanı hür şekilde yaşadığımız müddetçe; yardım aldığı gibi emir almaya alışan mandacı zihniyet aziz milletimizin soğuk nefesini ensesinde hissetmeye devam edecek. Büyük gayret ve fedakarlıkla savunduğumuz aziz vatanımız ilelebet hür ve bağımsız kalacak.” dedi.

Ardından İl Müftüsü Ali Erhun tarafından şehitlerimiz ile ülkemiz birlik ve beraberliği için dua edildi.

15 Temmuz anma programı, öğle namazı öncesi Şerifpaşa Camisi'nde mevlid-i şerif okunması ile devam etti.

Editör: TE Bilişim