Belediye Başkan vekilli Muharrem Tüfekçioğlu, Başkan Semih Şahin’in Danışmanı Rafet Özbek’in kullandığı  Belediye’ye kiralanan değeri 1,3 milyon  olan 2020 model Passat aracı makam arabası olarak kullanmaya başladı.

Bilindiği gibi, İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanı Semih Şahin, geçici olarak görevinden uzaklaştırılmış, CHP Genel Merkezi’nde yapılan MYK toplantısında ise oy birliği ile ihraç talebi iddiasıyla Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilmişti.

Bu gelişmelerin ardından toplanan olağanüstü Belediye Meclisi kendi arasından seçime giderek Başkan vekili olarak Muharrem Tüfekçioğlu’nu seçti. Yaşanan bu süreç sonrasında göreve başlayan Muharrem Tüfekçioğlu’nun kullanmak için makam arabasını sorması ile taşeron bir firma tarafından alınan yaklaşık değeri 1 milyon TL olan VİP minibüsün İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Müfettiş tarafından soruşturma kapsamında kullanılmasının yasaklanarak Belediye’nin garajına çekildiği öğrenildi.

Ulusal ve yerel basında haber olan ve kullanım için tahsis edilen VİP makam arabası Belediye’ye iş yapan taşeron firma sahibi Kazım Yağmur tarafından tahsis edilmiş, bu tahsise ilişkin Belediye Başkanı Semih Şahin ise hiçbir açıklama yapamamıştı.

Danışmanın lüks makam arabası Tüfekçioğlu’na tahsis edildi

 Belediye Başkanı Semih Şahin’in kullandığı VİP minibüsün soruşturma kapsamında garaja çekilmesi ile Başkan Danışmanı olan Rafet Özbek’in kiralık ve değeri 1.3 milyon olan lüks makam arabası olarak kullandığı 34 CTC 301 plakalı araç Başkan vekili Muharrem Tüfekçioğlu’na makam arabası olarak tahsis edildi.

Danışman Rafet Özbek’e tahsis edilen lüks makam arabasının değeri ortaya çıkınca Belediye’deki saltanat bir kez daha gözler önüne serilirken, diğer Danışmanların, hatta seçilmiş Başkan Yardımcılarının da kullandıkları lüks araçlara da Başkan vekili Muharrem Tüfekçioğlu’nun bir kısıtlama yada   düzenleme getirip getirmeyeceği kamuoyunda merak edilir oldu.

Diğer yandan Danışmanlara ve Başkan Yardımcılarına kiralanan araçların Bilecik Belediyesi’ne aylık maliyetinin ne olduğu kamuoyu tarafından merak edilirken, vatandaşlar açıklama bekliyor.

Editör: TE Bilişim