Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yılında Bilecik’te yıllardır özlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı.

Vali Tahir Büyükakın’ın önderliğinde Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar,Edebali Stadyumu’nda devam eden çeşitli etkinlikler ile vatandaşlara dolu dolu bayram kutlama sevinci yaşattı.

Aksam saatlerinde fener alayı düzenlenmesi ile de deyim yerindeyse doruğa çıkan Cumhuriyet Bayramı coşkusu tüm vatandaşlara büyük gurur yaşattı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi metrelerce uzunluğundaki dev Türk Bayrağı ile Atatürk Caddesi üzerinden sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüyerek Tevfikbey Caddesi üzerinden tekrar Cumhuriyet Meydanı’na geldiler. Burada Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı gibi marşlarla Cumhuriyet Bayramı'nı  doyasıya yaşayan vatandaşlar, çekilen halaylarla da renkli görüntüler oluşturdu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında,büyük emeği olan  Başta Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Seli Yağcı olmak üzere gün boyu görev yapan güvelik güçlerine,siyasi parti il başkanlarına,sivil toplum kuruluşlarına,basın mensuplarına ve vatandaşlara teşekkür edildi.

Tören, İstiklal Marşı okunması ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim