29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 99. Yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama törenine; Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Kurum Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Törende, Vali Dr. Kızılkaya ve Belediye Başkanı Subaşı, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

“BİZLER BU MİRASI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KORUMALIYIZ”

Vali Kızılkaya, burada yaptığı konuşmasına 99. Yıldönümü olan Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladı

Vali Kızılkaya şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu halkının yüreğinde yanan bağımsızlık tutkusu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı özgürlük ateşinin fitilini yakarak tüm yurtta umudun yeniden filizlenmesine sağlamıştır.

Anadolu’nun her yerinde vücut bulan mücadele ruhu Türk Halkının fedakarlığı ve azmiyle birleşerek tüm zorlukların üstesinden gelmiştir. Bu kahramanlık destanıyla tarihte eşi benzerine rastlanmayan bir zafer kazanılmıştır.

Bu eşsiz zaferin Çıkış noktası Türk milletinin bağımsızlık imtihanı olan İstiklal Harbi, Varış noktası Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.

Genç Cumhuriyetin kurucuları olan atalarımız, bağımsızlık mücadelesi ve milli egemenlik anlayışının en büyük eseri olarak Cumhuriyeti bizlere miras olarak bırakmışlardır.

Bizler bu mirası güçlü bir şekilde korumalıyız.Bu emaneti bizden sonra gelecek nesillere egemenliğimizin en güçlü ifadesi olarak ve yücelterek aktarmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan, namus, din, bayrak, millet ve devlet uğruna, canını kahramanca siper eden tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, Aziz milletimizin ve Kıymetli Bilecikli hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Vali Dr. Kızılkaya, konuşmasının ardından gençler tarafından getirilen Türk bayrağını teslim aldı.


 

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

Tören; şiirlerin okunması, Cumhuriyet koşusunu tamamlayan gençlerin Türk Bayrağını devir teslimi, müzik dinletisi, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan koro, halk oyunu gösterileri, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenör ve sporcuların gösterileri, Cumhuriyet kupası spor müsabakalarında dereceye giren sporcuların ödüllerinin takdimi ve resmi geçit ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim