Bilecik’in Çukurören Köyü’nde yetişen ve coğrafi işaret alan Çukurören biberlerinin köy evlerindeki görüntüsü fotoğraf sanatçılarından yoğun ilgisini görüyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, turistlerin köye büyük ilgi gösterdiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“150 yılı aşkın Ata tohumu ile hala tadını ve lezzetini koruyan; şehrimizin tescilli coğrafi ürünü; en tatlı, en kıymetli, en güzel acısı olan Çukurören Biberi, tadı kadar inci gibi büyük zahmetlerle köylü teyzelerimizin köy duvarlarına narin elleriyle dizip astığı; o muhteşem görüntüsü ile de yerli ve yabancı turist ve fotoğraf sanatçılarının büyük ilgisini çekmeye devam ediyor.

Bugün yaklaşık 100 fotoğraf sever ve fotoğraf sanatçılarının rotası Bilecik Çukurören Köyü oldu. Havanın soğumasına ve yağan yağmura rağmen Çukurören Köyüne ve ismini aldığı biberine hayranlıklarını gizleyemedi. İstanbul'dan gelen misafirler bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmediler. Programın ikinci bölümünde ise Çukurören Köyünden rotasını Pazartesi'ne çeviren kafile orada da Kınık Çömlek Köyü ve Küçük Elmalı Tabiat Parkı'na uğrayarak çömlek yapımını deneyimleyip, Küçükelmalı Tabiat Parkında doğa ile başbaşa kaldılar. Bizler de Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak şehrimizin tarihi, kültürel, doğal zenginliklerini gezerek tanıtılmasına katkı sağlayan bu güzel ekibe sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi.

Editör: TE Bilişim