Valilik İl Özel İdaresi’nin kendi imkanlarıyla ilimize kazandırdığı Çocuk Trafik Eğitim Parkı açıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi önemli bir günde kapılarını aralayan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılış töreninde kurdeleyi çocuklar kesti. İçerisinde 112 Acil, Polis, Jandarma, İtfaiye ve AFAD’ın eğitim istasyonlarının yanı sıra trafik işaretleri, durak, kavşak gibi trafikte karşılaşılan unsurların yer aldığı Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda Bilecik’in tarihi değerlerinden saat kulesine de temsilen yer verildi. Renkli görüntülerin yaşandığı açılışta çocuklar ve veliler parkta oluşturulan aktivitelere yoğun ilgi gösterdi.

Alanda çocuklarla birlikte incelemeler yapan Vali Dr. Kemal Kızılkaya; “Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Bayramların vazgeçilmezi hediyelerdir. Bu bayramda çocuklarımıza hediyemiz Çocuk Trafik Eğitim Parkı oldu. Trafik kuralları bireylerimizin erken yaşta öğrenmeleri gereken hayati konulardan birisidir. Bu meseleyi erken yaşlarda çözebilirsek daha bilinçli sürücüler, daha bilinçli yayalar yetiştirmiş olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Çocuk Trafik Eğitim Parkı başta çocuklarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun.” Diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayıp Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi şükranla yad etti.

Açılışa katılan Milletvekili Selim Yağcı yaptığı konuşmada, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın hayırlı olmasını dileyerek, çocuklar için hem eğlendiren hem öğreten bir projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim