Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nü ziyarete gelen Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir'le beraber Bilecik’teki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katıldı. Federasyon Başkanı Çelen: “Cimnastik ülkesi olma yolunda ciddi adımlar attık.”dedi.

Başkan Suat Çelen Bilecik Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sonrasında yaptığı açıklamalarda 2012 yılında cimnastik sporunun 12 ilde bulunduğunu bugün ise 81 ile yayıldığını söyledi.

“Cimnastik gerçekten güzel bir yere geldi”

Çelen,“Tarihte ilk defa hem Avrupa'da hem Dünya'da peşine de olimpiyatta madalya aldık. Çok güçlü bir genç ekip geliyor. Onlar artık altın madalyalara ulaşıp Paris'te ülkemizin bayrağını dalgalandıracaklar.Madalya almak olacak. Şöyle bir hatırlıyorum da 2 olimpiyat öncesinde hatta bu olimpiyat öncesinde kota alabilecek miyiz? Jimnastik gidecek mi, gidebilecek mi? sorularını çok kısa bir süre içinde madalya alacağız mı? Rengi ne olacak, kaç tane olacak? Tabi bu nasıl oldu? Başta tabi Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın jimnastiğe vermiş olduğu destek ve illerdeki, taşralarda bulunan müdürlerimizin jimnastiğe vermiş olduğu destek. Başta federasyonumuzun yönetim kurulu ailelerimiz, oyuncularımız kulüplerimiz, hakemlerimiz hep beraber güçlü bir aile olduk. Dünyada bu yüzden de jimnastik gerçekten güzel bir yere geldi. Cimnastik ülkesi olma yolunda adımlar attık. Güzel şeyler olacak." ifadelerini kullandı.

“Çok mutluyum”

Çelen ayrıca çok mutlu olduğunu ifade ederken,"1200 lisanslı sporcumuz vardı. Bugün 120 bini aştı. Yaklaşık 600 tanesi yarışıyordu. Şimdi 25 bin kişi yarışıyor."dedi.

Editör: TE Bilişim