İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Çiftçi Kayıt Sisteminde yapılan Yönetmelik” değişikliği ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022 tarihi mesai bitimine kadar devam edecek.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ilk başvuru tarihi 1 Eylül 2022, son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olmak üzere toplam 4 aylık süreyi kapsamaktadır.

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 23 Eylül 2022 tarih ve 31962 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten (23 Eylül 2022) sonra yapılacak olan tüm başvurular yeni yönetmelik çerçevesinde kabul edilecektir.

Yapılan yeni yönetmelik değişikliğiyle çiftçilerimiz başvurularını e-Devlet kapısı üzerinden de yapabileceklerdir.

Ayrıca; ÇKS dosyalarındamuhtar ve azaların imza ve onayları da kaldırılmış olup, sadece çiftçilerimizin beyanı ve imzası yeterli olacaktır.

Çiftçilerimizin yapılacak destekleme ödemelerinden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını31 Aralık 2022 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.

         

Editör: TE Bilişim