Belediye Başkanı Semih Şahin'in İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılması sonrası yerine seçilen Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu’nun da Başkan Vekilliği ve Meclis üyeliğinin Valilik onayıyla düşürülmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri yaptıkları açıklamada Belediye Başkanı olarak çıkacak adayın arkasında duracaklarının mesajını verdiler.

Bilecik Belediyesi'nde yaşanan rüşvet olayı sonrası soruşturmanın selamati açışından İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in yerine seçilen Muharrem Tüfekçioğlu’nun da 6 yıl önce Müdürü olduğu bir şirkette aldığı ceza kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından Valilik'in yaptığı açıklama çerçevesinde görevden alındığı açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından yeni seçilecek Başkan için CHP’li Belediye Meclis Üyeleri kameralar karşısına geçerek, konu hakkında basın açıklaması düzenlediler.

Aralarında CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu’nun da bulunduğu Belediye Meclis Üyeleri adına açıklamalarda bulunan CHP Meclisi Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız, “11 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubundan çıkacak Adayın arkasında duracaktır, bundan hiçbir kimsenin şüphesinin olmayacağını değerli hemşerilerimize söylemenin haklı gururunu yaşıyoruz” vurgusunu yaptı.

CHP İl Başkanı Metin Yaşar da, yaşanan olaylara ilişkin, “31 Mart 2019 yerel seçimiyle devam eden ve yine 3 Mart’ta seçilmiş olan Belediye Başkan Vekilimizin 1 Nisan tarihinde Belediye Başkan Vekilliği’nin ve Meclis Üyeliğinin almış olduğu ceza süreci içerisinde düşürülmesi kararı çıkması ile birlikte yeni bir süreç başladı. Ben bu sürecin ayrıntılarına ve detaylarına çok fazla girmek istemiyorum. Şimdi 8 Nisan’da yapılacak olan Valiliğin bildirimi ile saat 10:00’da Kongre Merkezi’nde yapılacak olan Başkan Vekili seçimiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu sürece nasıl hazırlandığını, ne tür çalışmalar içerisinde olduğunu bilgilendirmek istedik.

1 Nisan tarihinde Valilik oluruyla Başkan Vekilimiz Muharrem Tüfekçioğlu, kendisinin özel bir mahkeme sonucunda almış olduğu cezanın Yargıtay tarafından onaylanması, bu ceza 1 yıl 11 aydı ve almış olduğu bu ceza Yargıtay’dan onaylandıktan sonra Bilecik Adliyesi’ne intikali ile Valilik ilgili Başkan Vekilimizin, Başkan Vekilliği ve Belediye Meclis Üyeliğinin düştüğü şeklinde açıklamasının arkasından tebliğ yapıldı. Tabi bu ne kadar yasal ne kadar yasal değil? Bu konuda hukukçularımız bile farklı görüşler bildiriyor çünkü Başkan Vekilimizin almış olduğu ceza evet 1 yıl 11 ay Yargıtay tarafından onaylanmış fakat Yargıtay 53. Maddenin A, C ve D bentlerine göre karar vermiş, B bendine göre karar vermemiş, B bendi de seçilmişlerin durumunu belirleyen bir madde. Almış olduğu bu cezadan dolayı seçilmişliğin düşüp düşmeyeceği konusunda hukukçular bile ikiye bölünmüş durumda. Bu nedenle Belediye Başkan Vekilimiz gerek Valiliğe, gerekse Adli makamlara gerekli itirazlarda bulundu fakat bu süreç işi ne zaman sonuçlanır bilemeyiz. Bu süreç başta Başkan Vekilimizin, Başkan Vekilliğinin ve Meclis Üyeliğinin düşmesi ile birlikte biz ilk önce kendi Meclis grubumuzda 4 Nisan tarihinde bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bu değerlendirme toplantısında bundan önce olduğu gibi Meclis grubumuzun hepsi içimizden hangi arkadaşımız aday olursa olsun geçen olduğu gibi bu defada dimdik arkasında olacaklarına dair değerlendirme yaptılar ve kendilerine birkez daha teşekkür ediyorum çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan tavır ve davranışlar bunu gerektiriyordu. Tabi bizim bir ittifak ortağımızda var, onlarla da bir değerlendirme yapmamız gerektiği kararı çıktı orada. Ertesi gün İl Başkanlığından randevu aldım ve Merkez İlçe Başkanımız ile birlikte İyi Partiyi ziyaret ettik, çok sıcak görüşmelerimiz oldu, ortak değerlendirmemiz şu oldu. Genel Başkanlarımız bu ucube sistemden bu ülkeyi kurtarmak için bu kadar büyük mücadele verirken biz yerelde birlik ve beraberliğimizi koruyamazsak, onların bu emeklerine saygısızlık yapmış oluruz, dediler. Çok da sağlıklı düşündüler ve Cumhuriyet Halk Partisi içerisinden çıkacak adaya 3 Meclis üyesi ile birlikte tam destek vereceklerini beyan ettiler. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim. Bu süreç hiçbirimizin beklediği bir süreç değil, Muharrem Tüfekçioğlu’nun da beklediği bir süreç değil çünkü 2015 yılında olan bir dava Yargıtay’a intikal etmiş. Belki kendisi tarafından da unutulmuş olan bir dava ama maalesef böyle bir sürpriz ile karşı karşıya kalmış olduk. Karşılaştığımız bu sürprizi de aşmak bizlere düşüyor” dedi.

CHP Meclisi Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız ise, “bugün burada kamuoyunun beklediği Bilecik Belediye Başkan Vekili Adayı olacak Belediye Meclis Üyemizin ismini değil, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Belediye Meclis Üyelerinin tek vücut olduğunu duyacak ve göreceksiniz. 11 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubundan çıkacak adayın arkasında duracaktır, bundan hiçbir kimsenin şüphesinin olmayacağını değerli hemşerilerimize söylemenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Bilindiği üzere 31 Mart Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı olarak Bilecik halkının teveccühü ile Bilecik Belediyesi’ni ve Belediye Meclis çoğunluğu kazandık.

Halkımızın 31 Mart’ta Millet İttifakının Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Grubu’na emanet ettiği Bilecik Belediyesi’ni yine Millet İttifakı adına çıkacak olan Cumhuriyet Halk Partili adayımızın yöneteceğinden şüphemiz yoktur. Bu sebeple 31 Mart 2019’da Bilecik halkı tarafından demokrasinin gereği olarak tercih ettiği ve bu süreçtede Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubunda bulunan ve Belediye Başkan Vekili olacak adayımıza Bilecik Belediye Meclisi’nde bulunan tüm Belediye Meclis Üyelerinin destek vermesini talep ediyoruz..

Şunu söylemeliyiz ki bugün burada bulunan 11 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Bilecik Belediye Başkanı olacak donanımda ve yetenektedir. Dolayısıyla adayımız kim olursa olsun bütün Belediye Meclis Üyelerimiz sosyal demokrat Belediyecilik anlayışı içerisinde bulunarak ilimize en güzel hizmeti verecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim