CHP Bilecik il örgütü, bu yıl da alternatif 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen partililer, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktı. İsitklal Marşı’nın okunmasının ardından partililere seslenen İl Başkanı Metin Yaşar,  alternatif çelenk koymak istemediklerini belirterek “bize bunları yaşatanları kınıyorum” dedi.

İl Başkanı Yaşar şöyle konuştu:

“Bugünün Türk demokrasimiz adına ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bundan 98 yıl önce Sevr Anlaşması ile birlikte yurdumuzun dört bir yanı işgal altına alınmış, orduları derdest edilmiş , limanlarına girilmişti. Bununakabinde bu ülkein yurtseverleri, bu ülkenin devrimcileri, ülkenin dört bir yanından gelen temsilcileri ile birlikte Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açıyorlar. Onların hepsi aynı görüşte değil. Fraklı mezhepten, farklı etnik kökenden, farklıu inançtan olan insanların biraraya gelerek oluşturduğu bir meclistir.

Ama onların tek ortak gayeleri vardı o da tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak. Hiçkimse kimsenin etnik kimliğinden, siyasi düşüncesinden dolayı dışlanmamıştır, yargılanmamıştır. Hedef, bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti oluşturmaktı. O gün o meclisi oluşturan değerli şahsiyetleri bir kez daha hasret ve özlemle anıyorum, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.

Geldiğimiz noktada; Cumhuriyetle, egemenlikle, herkesle sorunlu olan yönetim bizlere bir şey dayatıyor. Dayattıklarını 24 Haziran’da hep beraber yaşayacağız. Cumhuriyetle sorunu olan insalar bu ülkenin üniter bağımsızlığı ile ilgili sorunu olanlar bu rejimi değiştirme  ve tek adama dayalı bir rejim değişikliğini bu ülkeye monte etmek istiyorlar. Bizler, saltanatın değil Cumhuriyet’in bireyleri olarak onların bu emellerini yanlarına bırakmayacağız, her türlü mücadelemizi göstereceğiz. 24 Haziran tekrar demokrasiye dönüşün başlanıgıcı olacaktır.”

Alternatif tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim