Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla alternatif çelenk sunma programı yapıldı.

Cumhuriyet meydanında bir araya gelen parti üyeleri, Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu ve  İstiklal Marşımızı okudu.

CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukcu, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile partililerin  katıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tarihimizdeki yerine değinerek, şunları söyledi:

‘’Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği en anlamlı gününü hep birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla ulusumuzun temsil hakkını kazandığı Cumhuriyet, tarihimizin en önemli günlerinden biridir. Bilecik Belediyesi olarak bu anlamda çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olarak gördüğü çocuklarımızın yürüyecekleri yolu aydınlık tutmak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar ise konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının armağan ettikleri Cumhuriyeti korumak için ellerinden gelen çabayı sergileyeceklerini kaydeden Yaşar, tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı.

Alternatif çelenk sunma programı Cumhuriyet meydanında fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim