Belediye Başkanı Semih Şahin'in İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılması sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri yaptıkları açıklamada Belediye Başkanı olarak çıkacak adayın arkasında duracaklarını mesajını verdiler.

Bilecik Belediyesi'nde yaşanan rüşvet olayı sonrası soruşturmanın selamati açışından İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in yerine belirlenecek olan yeni başkan için CHP’li Belediye Meclis Üyeleri kameralar karşısına geçerek, konu hakkında basın açıklaması düzenlediler.

Aralarında; CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, CHP Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu’nun bulunduğu Meclis Üyeleri adına açıklamalarda bulunan CHP Meclisi Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız, “ 12 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubundan çıkacak adayın arkasında duracaktır, bundan hiçbir kimsenin şüphesinin olmayacağını değerli hemşerilerimize söylemenin haklı gururunu yaşıyoruz.” vurgusunu yaptı.

“BİLECİK BELEDİYESİ'Nİ YİNE CHP’Lİ ADAYIMIZIN YÖNETECEĞİNDEN ŞÜPHEMİZ YOKTUR”

Yıldız,  konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bilecik kamuoyunun yakından takip ettiği konuların başında gelen Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in geçici olarak görevden uzaklaştırılmasının ardından 3 Mart Perşembe günü saat 14.00’de Bilecik Belediye Meclis Üyelerince yapılacak Bilecik Belediye Başkan Vekili Seçimi öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri olarak sevgili hemşerilerimizi bilgilendirmek amaçlı burada bulunmaktayız.

Bizler 100 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Partimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ülkemizin demokrasi ile yönetilmesi konusunda mücadele etmekteyiz.

Bugün burada kamuoyunun beklediği Bilecik Belediye Başkan Vekili Adayı olacak Belediye Meclis Üyemizin ismini değil, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Belediye Meclis Üyelerinin tek vücut olduğunu duyacak ve göreceksiniz. 12 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubundan çıkacak Adayın arkasında duracaktır, bundan hiçbir kimsenin şüphesinin olmayacağını değerli hemşerilerimize söylemenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Bilindiği üzere 31 Mart Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı olarak Bilecik halkının teveccühü ile Bilecik Belediyesini ve Belediye Meclis çoğunluğu kazandık.

Halkımızın 31 Mart’ta Millet İttifakının Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Grubuna emanet ettiği Bilecik Belediyesini yine Millet İttifakı adına çıkacak olan Cumhuriyet Halk Partili Adayımızın yöneteceğinden şüphemiz yoktur. Bu sebeple 31 Mart 2019’da Bilecik halkı tarafından demokrasinin gereği olarak tercih ettiği ve bu süreçte de Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubunda bulunan ve Belediye Başkan Vekili olacak Adayımıza Bilecik Belediye Meclisinde bulunan tüm Belediye Meclis Üyelerinin destek vermesini talep ediyoruz..

Şunu söylemeliyiz ki bugün burada bulunan 12 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Bilecik Belediye Başkanı olacak donanımda ve yetenektedir. Dolayısıyla Adayımız kim olursa olsun bütün Belediye Meclis Üyelerimiz Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışı içerisinde bulunarak İlimize en güzel hizmeti verecektir.”

Editör: TE Bilişim