Son zamanlarda Bilecik siyasetinde yaşanan entrikalar, olaylar inanın büyük illerde yaşanmıyor.

Şu günlerde CHP ile İYİ Parti ittifakını çatlatacak, hatta koparacak olaylara ilimiz siyasetinde tanık oluyoruz. Bilindiği gibi, 15 Temmuz anma programında “bu anıt altında resim çektirenlerden zamanı gelince hesap soracağız” deyip inkar eden, ardından AK Partili Belediye Meclis üyesi Çetin Kaya’ya “elin Sinoplusu” diyerek ardından inkar eden, FETÖ’nün ünlü yemeği Maklube’yi iftarda davet üzerine gittiği ve tanımadığını söylediği bir ailenin ikramı diye yediğini belirten fakat daha sonra hem aileyi tanıdığı ve Maklube’yi özel kendi isteği ile yaptırarak yediği ortaya çıkan Ahmet Gürses, yeni bir iddia ile gündeme gelmişti.

İmar Komisyonu’nda AK Parti ve MHP’li Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu ortamda AK Parti Meclis üyesi Muhammed Karadayı, Ahmet Gürses’in “eğer Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu olursa Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm” dediğini iddia etmişti ve  söylemine MHP Meclis üyesi Hamdi Salt’ta tanık olmuştu. Bu iddia üzerine aradığım Hamdi Salt, böyle bir söylemin doğru olduğunu belirtmişti.

Bu konuyu haber yapmamızın ardından CHP İl Başkanı Metin Yaşar, açıklamada bulunarak Ahmet Gürses’in söyleminin çok yanlış olduğunu, Gürses’in 6 masanın ruhunu kavrayamadığını belirterek, topu İYİ Parti’ye atmış, gerekeni İYİ Parti’nin yetkili organlarının yapması gerektiğini söylemişti.

Daha sonra CHP Milletvekili Yaşar Tüzün de açıklamada bulunmuş, 6’lı masa etrafına mensup seçilmiş bir partilinin böyle bir söylemini yanlış bulduğunu belirterek, o da İYİ Parti yetkililerinin gerekeni yapması gerektiğini dile getirmişti.

En son Belediye Başkan vekili Melek Mızrak Subaşı da açıklama yaparak Gürses’in söylemini talihsiz bulduğunu, Genel Başkanlarının hakkını sonuna kadar savunacağını ve gerekenin yapılacağını belirtti. CHP Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu da, her nedense bu konuda sessiz kalmayı tercih etti ve açıklamada dahi bulunmadı.

CHP’li Meclis üyelerinde ise “tık” yok bakıyorum. Beyler, Bayanlar, Ahmet beyefendinin sizi de çiğneyerek, adeta hiçe sayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü unuttunuz mu, akıl hocasını da yanına alıp İstanbul’da bir otelde Kılıçdaroğlu’na neler anlattığını, arkanızdan ne entrikalar çevirdiğini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Onu da detayları ile bir sonraki yazımda yazacağım.

CHP cephesine bakılınca gerekli merciler basın yolu ile Genel  Başkanlarına yapılan olumsuz söyleme tepki gösterdiler ama sadece topu İYİ Parti’ye atmakla yetindiler.

İYİ Parti cephesi ise ne yaptı. Atamasını Ahmet Gürses’in yaptırdığı bilinen İl Başkanı (kendisini şahsen severim) Hakan Sakarya, basına açıklamada bulunarak sadece yapılacak seçimlerde 6 masanın adayı kim olursa olsun oy vereceklerini söylemekle yetindi. Hatta açıklamayı haberi yapan biz hariç diğer basın kuruluşlarına gönderdiler. Açıklamasında hiçbir şekilde Ahmet Gürses’in söylemi ile ilgili bir cümle yok.  

İYİ Partili Başkan Yardımcımız böyle bir söylemde bulunmamıştır, söylediyse de yanlıştır, gereken yapılacak yada arkasındayız yada özür de yok.

Suya sabuna dokunmayan, CHP’ye şirin gözükme adına yapılan bir açıklama. Bir de Ahmet Gürses’e destek olunmuş imajı verilmeye çalışılmış pek anlaşılamayan açıklamada. Demek ki İYİ Parti İl Başkanı ve yönetimi de Ahmet Gürses’in söylemini teyit ediyor.

Şimdi sormak isterim İYİ Parti yetkili organlarının yaptıkları bu konudaki basın açıklaması CHP İl Başkanı Metin Yaşar başta olmak üzere Sayın Vekil Yaşar Tüzün ve Başkan Melek Mızrak Subaşı’yı tatmin etmişmidir. 

Aynı söylemi CHP’li bir Meclis üyesi vehayut Başkan Yardımcısı Meral Akşener için söylemiş olsa idi İYİ Partililer nasıl bir tepki gösterirdi.

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, “ben gerekeni yapardım” dedi aynı hassasiyeti neden İYİ Parti İl Başkanı Hakan Sakarya gösterememiştir. Yoksa birilerine karşı mahcubiyetlikleri mi vardır, birilerinin Başkan Yardımcılığının gitmesi endişesimi vardır.

İYİ Parti siyasi ve ülkeyi yönetmeye talip bir partimidir, yoksa birilerinin menfaati gözetilmek için mi kurulmuş bir partidir.

İYİ Parti içindeki bazı sıkıntıları da ben çok iyi biliyorum bizzat birçok İYİ Parti’ye gönül vermiş kişiler bana bile gelip anlatıyorlar. İYİ Parti’de çok değerli siyasetçilerde mevcut elbette ama bazılarının yaptıklarının partiye zarar verdiği de kesindir.

Melek Başkanın gerekeni yapacağına inananlardanım ama ona da partisinin gerekli mercilerinden gerekli desteğin verilmesi önemli. Kararların alınması lazım sonuçta ittifak var gerçi artık o ittifak sözde kaldı. İlk yapılacak seçimlerde ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Farkettiyseniz Melek Başkan  Gürses’i arka plana çekti ve açılışlara, etkinliklere göndermiyor. Diğer Başkan Yardımcılarını görüyoruz. Genel Başkanına yapılan ve söylenen sözü kabullenmiş değil sanırım. İYİ Parti’de Başkan Yardımcılığı yapacak bir tek o kişi yok Meclis üyesi.

Şimdi bu konuda CHP’nin tavrı halen benim için çok önemli. İYİ Parti’ye, Genel Merkezlere durumu ilettik demekle mi yetinilecek yoksa gereken yapılacak mı? (Bu arada belirteyim bu konu hakkındaki tüm haberlerimi hem CHP, hem İYİ Parti Genel Merkez Yerel Yönetim sorumlularına da gönderdim.)

İttifak adı altında birilerine Başkan Yardımcılığı verilecek, makam arabası, sekreter, koruma, makam odası ve 18 bin TL maaş alacak sonra çıkıp Genel Başkanları Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olursa oy vermem Erdoğan’a oy veririm diyen kişiyi halen o makamda tutacaksınız. Bir de birlikte aşure dağıtıp basına poz vereceksiniz vallahi sizler bunu kabullenip sindirebiliyorsanız birşey diyemeyeceğim. Sağlıcakla kalınız!!!

Belediye Başkanı olabilmek için CHP  Milletvekili, İl Başkanı ve Meclis üyelerini hiçe sayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul’da bir otelde görüşen Ahmet Gürses’in entrikaları bir sonraki köşe yazımda...

 

Editör: TE Bilişim