Zor zamanlardan geçen Bilecikspor için yapılan yardım çağrıları karşılık bulmadı. Destek göremeyen Bilecikspor’un Bal Ligin’nde mücadele edebilme imkânı kalmadı.

Zorlu bir mücadele süreci geçiren Bilecikspor’a destek amacıyla başta spor camiası olmak üzere pek çok kesimden destek çağrıları yapıldı. Umutlu bekleyiş sürerken, Bilecik 1969 Spor Kulübü Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama hayal kırıklığı yarattı. Yapılan açıklamada, beklenen destek gelmediği için Bilecik spor’un BAL Ligi’nde mücadele edebilme imkânının kalmadığı belirtildi. Kulüp yönetimi, erkek futbol branşında altyapı , yaz - kış okulları ve sponsorluğu bulunan kadın futbol takımlarının tüm alt yaş kategorileri ile yola devam etme kararı aldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilecik 1969 Spor Kulübü Olarak Geçen Hafta yapmış olduğumuz basın bildirisinde kamuoyuna ve camiamıza yapmış olduğumuz çağrımızda lig maçlarına çok az bir süre kaldığını ve mevcut sorunları aşamamamız durumunda radikal kararlar almamız gerekebileceğini  belirtmiştik.

“FUTBOL TAKIMIMIZIN BAL ' LİGİNDE MÜCADELE EDEBİLME İMKANI MAALESEF KALMAMIŞTIR”

Geçen 1 haftalık süre içerisinde belirttiğimiz sorunların çözümü konusunda herhangi bir mesafe kat edilemediği için Mevcut şartlar altında Erkek A Futbol takımımızın BAL ' liginde mücadele edebilme imkanı maalesef kalmamıştır.

FUTBOLCULAR GÖNDERİLİYOR

Daha önceden söz verdiğimiz üzere Oyuncu gurubumuzun transfer dönemi kapanmadan önce oynayabilecekleri takım bulabilmeleri için kendilerine izin verilerek pazartesi günü itibariyle  memleketlerine gönderilmesine karar verilmiştir.

ŞEHRİMİZİN BÖYLE BİR ORGANİZASYONA HAZIR OLMADIĞINI GÖRDÜK”

Şehrimizin tüm paydaşlarıyla böyle bir organizasyona henüz hazır olmadığını hep beraber görmüş ve yaşamış olduk. Önümüzdeki dönemde  tüm çabamızı ;  konaklama için kendi  tesislerimizi ,  ulaşım için aracımızı , transfer için bütçe oluşturacak yeni gelir kalemlerimizi kulübümüze kazandırmak için harcayacağız.

“ALTYAPI OKULLARI VE KADIN FUTBOL ALT YAŞ KATEGORİLERİ İLE DEVAM EDECEĞİZ”

Saydığımız bu şartlar oluşmadığı sürece bütçeli bir takım kurmanın sürdürülebilir olmaması nedeniyle yarışmacı  bir takım kurmak da anlamsızdır. Bu nedenle yolumuza  erkek futbol branşında altyapı , yaz - kış okulları ve sponsorluğumuz bulunan kadın futbol takımlarımızın tüm alt yaş kategorileri ile yola devam etme kararı almış bulunuyoruz.

“YÖNETİCİLERİMİZ BİNBİR PİŞMANLIKLA AYRILMAK ZORUNDA KALMAKTADIR”

Bu vesile ile belirtmek isteriz ki ; Bilecik'te Kulüplerde  görev yapmış ve yapan tüm yöneticilerimiz çok kıymetli , çok değerli,  fedakarca ilimizin spor hayatına hizmet için iş ve sosyal hayatlarından zamanlarını ve yeri geldiğinde paralarını harcayan insanlardır. Bu insanlar şehir adına gençlerimiz adına mücadele ederken saygı görmesi gerekirken aksine hak etmedikleri muamelelere maruz kalarak , gönüllülük esasıyla yaptıkları yöneticilik görevlerinden binbir pişmalıkla ayrılmak zorunda kalmaktadırlar.

“BUNUN VEBALİ DE BU MÜCADELEYİ GÖRMEZDEN GELEN HERKESİN ÜZERİNDEDİR”

Mücadele ederken yalnız kalmaları da   spor hayatının ve kültürünün gelişmesini engelleyen en önemli unsurdur ve bunun vebali de bu mücadeleyi görmezden gelen herkesin üzerindedir.

“GELİNEN NOKTA HAKLILIĞIMIZI KAMUOYUNUN ÖNÜNE KOYMUŞTUR”

Yönetimimiz bu yola çıkarken doğru yolda olduğumuzu ifade eden birçok kişi ve kurum tarafından süreç içerisinde yalnız başına ve kaderine bırakılmıştır. Elbirliği ile yürütülmesi gereken bu mücadelenin  birkaç kişinin , bir kurum yada kuruluşun  fedakarlığı ile  sonuca varamayacağını defaatle dile getirmiştik. Gelinen nokta bizim haklılığımızı kamuoyunun önüne koymuştur.

Aldığımız bu kararın Bilecik'te Spor geleceği açısından bir şeylerin değişmesi adına önemli bir başlangıç olması dileğimizle"

Editör: TE Bilişim