Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Rasim Yıldırım, ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm niteliklerini o savaş meydanlarında savunduğu değerlerden almıştır.” dedi.

Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, ”30 Ağustos 1922, emperyalizme karşı emsalsiz bir zaferin, Türk Ulusunca tarihe altın harflerle yazıldığı gündür. Başka “zaferler” ile eş tutmaya çalışanlar, 30 Ağustos’un ne demek olduğunu bilmeyenlerdir.’‘ dedi.

Zafer’in masa başında değil, savaş meydanlarında yazıldığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“30 Ağustos 1922, emperyalizme karşı emsalsiz bir zaferin, Türk Ulusunca tarihe altın harflerle yazıldığı gündür. Başka “zaferler” ile eş tutmaya çalışanlar, 30 Ağustos’un ne demek olduğunu bilmeyenlerdir.

30 Ağustos; bir ulusun imkânsızı başardığı, Mustafa Kemal gibi eşsiz bir komutanın önderliğinde tam bağımsız yeni bir devlet, özgür bir ulus yaratma azim ve kararlılığını ortaya koyduğu eşsiz bir zaferin tarihidir. Bu gerçeği göz ardı edenler; ya cahil ya gafil, ya da haindirler...

Tarihi değiştirmek, hele hele Kurtuluş Mücadelesini tarihten silmek, Mustafa Kemal ATATÜRK’süz bir tarihi taze zihinlere yerleştirmek, kimsenin  başarabileceği bir şey değildir. Çünkü, Türk Ulusunun tarihi masa başında değil, savaş meydanlarında yazılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm niteliklerini o savaş meydanlarında savunduğu değerlerden almıştır. Kadınıyla, erkeğiyle omuz omuza savaşan Türk Ulusu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni de kadınlı erkekli kurmuş, yücelmesi ve yaşaması için kadınlı erkekli çalışmış, uğruna kadınlı erkekli can vermiştir. Türk Milleti’nin demokrasi ve laiklikten vazgeçeceğini düşünenler, bunu böyle bilmelidirler.

“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir liderin izinde yürüyenler, ülkesinin bağımsızlığına göz dikenlerin karşısında göğsünü siper etmekten bir an geri durmamışlardır.

 Emperyalizme karşı “Ordular! Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!”  komutuyla kazandığımız zaferi korumak Atatürkçü tüm kişi ve kurumların Kuvayı Milliye şehitlerine borcu, gelecek nesillere karşı ödevidir.

BÜYÜK ZAFER`İN 100. YILI KUTLU OLSUN,

NİCE YÜZ YILLARA.”

                                                       

Editör: TE Bilişim