Bilecik Arena programına konuk olan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Edebali Stadyumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yıllarca Bilecik’te yapılan spor müsabakalarına ev sahipliği yapan ve 2014 yılında ilimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası çatısı çöken ve büyük hasar gören ardından da depreme dayanıksız raporu verilen yenisinin yapılması noktasında ise projesinin hazır olduğu Edebali Stadı’nın son durumuna dair ASKF Başkanı Nusret Tosun açıklamalarda bulundu.

Edebali Stadyumu’nun yakın zamanda yıkımına başlanacağını söyleyen Başkan Tosun, “Edebali Stadyumu’nun yakın bir zamanda yıkımına başlanacak. Diğer taraftan Bozüyük İlçe Stadyumu’yla ilgili güçlendirme çalışmaları, performans değerlendirmesi yapılıyor. Güçlendirme çalışmasının maliyetleri yapılacak stadyumla aynı ya da yakın olursa muhtemelen Bakanlığımız yıkım işlemlerini gerçekleştirip yeni bir stadyum yapacak ama güçlendirme işlemleriyle yeni stadyum arasında büyük bir fark olursa güçlendirme çalışmaları ile stadyum kurtarılacak.

Edebali Stadyumu’nun projesini gördüm, Gençlik Spor’a da katkısı olacağını düşünüp Müdürümüze diğer şehirlerde de gördüğüm stadyumun cadde kısmına dükkanlar açılması konusunda öneride bulundum ama hem geç kaldığım için hem de orada bulunan trafo yola çok yakın olduğu için yapılamayacağı söylendi. Güzel bir stadyum olacak, inşallah en kısa zamanda da yapımına başlanacak bu arada Gölpazarı Stadyumu ve Bozüyük Spor Salonu’nun çalışmaları bitti. Ben yıllardır büyüklerimize, Milletvekillerimize, Valimize, ‘buraya sadece spor olarak bakmayın’ diyorum. Bugün Bilecik’te ulusal bayram yapacak yerimiz yok. Yıllardır hükümet meydanında yapıyoruz orada ki mevcut alan da belli. İnşallah bu stadyumumuz da biter emeği geçenlere de buradan spor camiası adına ve Federasyon Başkanı olarak teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim