Bilecik Valiliği’nden alınan izin ile İHH ve Memur-Sen önderliğinde İsrail’in Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik hain saldırıları protesto edilirken, yüzlerce araç ile yapılan konvoy ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki basın açıklaması ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

Vatandaşlar; pandemide evlerine hapsedilirken, araçları ile market alışverişine gidemezken, yüzlerce aracın konvoy yapması ve yüzlerce kişinin basın açıklsmasında yeralarak sloganlar atmasını manidar bulduklarını dile getirdiler. Gazetemizi arayan ve sosyal medyada paylaşımda bulunan vatandaşlar, “bu nasıl bir tezatlıktır” dediler.

Gaddar İsrail’in Filistin’e yönelik zulmü devam ederken, Kudüs’e yapılan saldırılar başta Müslüman ülkeler olmak üzere dünyada geniş tepkilere neden oldu.

Bilecik’te de İsrail zulmü protestolara neden olurken, yüzlerce araç ile konvoy düzenlendi ve ardından Cumhuriyet Meydanı’nda insanların dip dibe olduğu, Covid-19 kurallarının hiçe sayıldığı geniş katılımlı bir basın açıklaması yapıldı.

İsrail aleyhine sloganların atıldığı basın açıklamasında, Memur-Sen Bilecik İl Temsilcisi Süleyman Akyıldız, teröre karşı direnen ve insan olmanın onurunu kurtarmak için çoluk çocuk demeden kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek ve insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandıklarını söyledi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı da, yaşanan gelişmeler nedeniyle yüreklerinin yandığını belirtti. 1967 yılından beri planlı bir şekilde Mescid-i Aksa’ya ve Filistin Devleti’nin bulunduğu Kudüs şehrine yönelik artarak devam eden bir saldırı olduğunu söyleyen Vekil Yağcı, şu ifadelere yer verdi:

“Adeta insan hakları savunucusu diye kendilerini adlandıranlar en temel insan hakkı olan din hürriyetini yaşama hakkını engelleyecek ve İslam dini için en mukaddes günlerde bu saldırıyı yaparak Müslümanlara meydan okumaya ve dinimize bu noktada zarar verme gayreti içindedirler.”

Diğer yandan düzenlenen konvoyu ve mitingi gören birçok vatandaş Koronavirüs önlemlerinin hiçe sayıldığını söylerken, “bizlerde İsrail’in Filistin’e yönelik yapmış olduğu saldırıyı kınıyoruz ama bu şekilde pervasızca yapılan konvoyu ve basın açıklamasının da bu şartlar altında yapılmasını yerinde bulmadık”şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Sosyal medyadan da gerçekleştirilen konvoya yönelik tepkiler gelirken, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak “23 Nisan’da 3-4 kişi ile Atamızın huzuruna çıkıp çelengimizi koymamıza izin vermeyen Vali, 100 araçlık konvoya izin verdiği için artık bu gece yastığına başını koyup gönül rahatlığıyla uyuyabilir”dedi.

Yine birçok vatandaş evlere kendilerinin hapis edildiklerini, araç ile alışverişe gidildiğinde ceza yediklerini belirtirlerken, Süper Lig’in şampiyonunun haftaya belli olacağını belirten birçok taraftarda, “bu şekilde konvoya izin verildiyse bizlerde önümüzdeki hafta şampiyonluk kutlaması için konvoy düzenlemek istiyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim