Cumhuriyet Halk Partili Bilecik Belediye Meclisi Üyeleri; Muharrem Tüfekçioğlu, Ahmet Korkmaz ve Bülent Kaya Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet iddialarına ve bu yönde kendileri hakkında çıkan beyan ve yayınlara ilişkin açıklamada bulundular.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere belediyemizde görevi bulunmayan ancak Kayı A.Ş. isimli belediye iştirakinin yetkilisi olan bir şahıs ile ilgili son günlerde değişik iddialarla hakkında işlem yapılmış ve bu şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Yargılaması yapılacak suçlu mu suçsuz mu olduğu ortaya çıkarılacaktır. Ancak bu süreçte bilgi kirliliği ve kasten üretilen yalan haberler neticesinde masum ve suçsuz, namuslu insanlar kirletilmeye, töhmet altında bırakılmaya çalışılmaktadır.

Öncelikle Belediye Encümen üyeleri olarak bizlerin bu hadisede hiçbir dahilimiz olmamış, ahlak ve namus ilkelerine bağlı, kanunun ve hukukun emredici kurallarına tam riayet ederek, memleketimizde kangren olma aşamasına gelmiş bu sorunu çözmek için canla başla çalışmış bulunmaktayız. Değerli vatandaşlarımızın hakkını savunmak maksadıyla insanüstü bir çaba sergileyerek karşı taraftan teklif edilen rakamın çok üzerinde bir anlaşma zemini sağlamış bulunmaktayız. Başta encümen kurulu başkanı, Belediye Başkanımız Semih Şahin, encümen üyesi Muharrem Tüfekçioğlu, Ahmet Korkmaz, Bülent Kaya seçilmiş üyeler olarak, Özgür Algın, Mehmet Sarı ve Muharrem Dumansızoğlu memur üyeler olarak en sağlıklı bir biçimde, hak mahrumiyetlerine sebep olmayacak şekilde çözüme ulaşmışken bu elim ve tasvip etmediğimiz hadise bizlerin bilgisi dışında cereyan etmiştir. Zaten uzlaşmaya varılan miktar netleşmiş, her iki taraf sulh olmuş iken, son derece şeffaf bir şekilde bu süreç devam ettirilirken, böyle kabulü namümkün bir olayın ortaya çıkması hayatın olağan akışına aykırı olmuştur.

Elbette ki işin aslı yargılama sürecinde ortaya çıkacak, var ise suçlular cezalarını çekecek ve gün yüzüne çıkacaktır. Belediyemiz Encümen Kurulu olarak bugüne kadar yaptığımız bütün işlemler şeffaf ve kanuna uygundur. Bu hadisede de hiçbir sorumluluğumuz, bilgimiz bulunmamaktadır. Ayrıca bizlerin sanki ifadelerimize başvurulmuş gibi anlatımlar ve yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kesinlikle bu dava ile ilgili olarak hiçbir Encümen Üyemize bir suçlama yöneltilmemiş, sadece tanık olabilir düşüncesiyle bilgi alma tutanağı düzenleyerek bilgimize başvurulmuştur. Bütün bu gelişmelere bakarak tarafımız hakkında yapılan her türlü karalayıcı beyanı ve yayını reddediyoruz. Bu yayınlar ve dedikodulara ilişkin haklarımızı kullanacağımızı asılsız ve iftira niteliğindeki beyanlara itibar edilmemesi gerektiğini siz değerli hemşerilerimizin ve kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.”

Editör: TE Bilişim