Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, partisi olan CHP'de parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini değerlendirerek, "16 bin 500 kişi beni Belediye Başkanı seçmiş, ben onları temsil ediyorum. Neden görevimden istifa edeyim ihraç olursa bağımsız olarak yoluma devam ederim, ben İl Başkanı istedi diye Başkan olmadım ki” dedi. 
Belediye Başkanı Semih Şahin'in bu çıkışı ve adeta meydan okuma gibi algılanan açıklamaları karşısında basın toplantısı düzenleyerek “Başkan Semih Şahin'in yanındayız” açıklaması yapan CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar'ın ne diyeceği merak konusu oldu.
Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in Belediye'de yaşanan rüşvet olayının ardından parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, YDK'ya sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmişti.
Bunun ardından genel bir değerlendirme amaçlı basın açıklaması yapan Başkan Şahin, muhabirlerin "Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmenizi nasıl karşılıyorsunuz" sorusuna, "düşünmüyorum ihraç çıkacağını falan çünkü YDK süreci özel bir şey değil. YDK süreci eğer senin il ve ilçen senden memnun değilse ki bunu deklare ettiler zaten Belediye Başkanı olunca doğrudan oraya gider ve biz parti içimizde, parti hukukumuzda tek şey vardır YDK'ya sevk edilir ve YDK'da olay sonuca bağlanır. Daha önce bir Meclis üyemiz grup kararına uymadığı için onun da kararı yine Genel Merkez'de YDK'dan çıktı. Yani Parti içi hukukun hiyerarşisi bu, gayet doğal bir süreç" dedi.
"Zaten İl Başkanı istedi diye Belediye Başkanı olmadım ki…"
Başkan Şahin, açıklamasının devamında, "zaten İl Başkanı istedi diye Belediye Başkanı olmadım ki, ben seçimde geldim aldım halkım beni istediği için ben oldum, halkım istediği için devam ederim. Önündeki adı ne olursa olsun beni çok bağlamaz. Bunun için partiyle benim aramda kırgınlık mırgınlık olmaz. Ben Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanıyım. Onlarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin İlçe Başkanı, İl Başkanı, kişisel bir şey olmaz, kurumlar birbirine küser mi? Şahsi olarak sordunuz ya o da bende kalsın, şahsi konuşmayayım" dedi.
"Neden istifa edeyim 
“YDK'dan ihraç kararı çıkarsa görevinizden istifa edecek misiniz?” sorusuna Başkan Şahin, "ben çıkmaz diyorum ama ihraç velev ki çıktı çünkü ben partimin ilkeleri doğrultusunda çalıştığımı düşünüyorum. Çıkmaz diyorum ama çıkarsa da bağımsız oluyorsunuz. Neden istifa edeyim 16 bin 500 kişi belki biraz daha fazla beni seçmiş, ben onları temsil ediyorum. 16 bin 500 kişide benim istatistiklerime göre ben bundan bir ay öncesine kadar benim yüzdem yüzde 58'e çıkmıştı. Bu dediğim 16 bin 500'de değil, daha yüksek bir rakam. Daha yüksek insanları temsil eden biriyim, ben o halkın başkanıyım o halk ne derse ve ne isterse onu yaparım" dedi.
Belediye Başkanı Semih Şahin'in bu sert çıkışı ve meydan okuma olarak algılanan açıklaması sonrası CHP İl Başkanı Metin Yaşar'ın ne diyeceği partilileri ve kamuoyu tarafından merak ediliyor.

 

Editör: TE Bilişim