Şeyh Edebali Üniversitesi’nden bir heyet, İngiltere’nin seçkin üniversitelerinden Cambridge, Anglia Ruskin ve Coventry üniversitelerinde inceleme yapmak üzere bir dizi akademik ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan incelemeler sonucunda Şeyh Edebali Üniversitesi Biyoteknik Uygulama Merkezi’ne kurulacak olan Biyokimya Laboratuarı için Cambridge Centre for Proteomics laboratuarı ile iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

12-15 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşen ziyaretlere; Genel Sekreter Doç. Dr. Cihan Darcan, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yasin Acar ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Sema Leblebici katıldı.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Cambridge Üniversitesi’nin Biyokimya Bölümü’nde bulunan The Cambridge Centre for Proteomics laboratuvarı ziyaret edildi ve Şeyh Edebali Üniversitesi’nde kurulması planlanan laboratuarla ilgili Dr. Mike Deery’den bilgi alındı. Ziyaretlerin ikinci gününde Anglia Ruskin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi’ni ziyaret eden heyet, burada Şeyh Edebali Üniversitesi’ni tanıtarak öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ile ilgili temaslarda bulundu.

Son olarak Coventry Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni ziyaret eden heyet, burada Mühendislik Fakültesi Dekanı Ray Farmer’dan Üniversitede yapılan araştırma projeleri hakkında bilgi aldı.Üniversitelerarası yürütülebilecek ortak çalışmalar üzerine yapılan görüşmeler sonucunda, otomotiv alanında ortak projeler geliştirilebileceği konusunda fikir birliğine varıldı. Coventry Üniversitesi ziyareti kapsamında Sağlık ve Yaşam Bilimleri Fakültesi Dekanı Dr. Mark Norrish ile de görüşen akademisyenler, son derece verimli geçen toplantıda Sağlık ve Hasta Bakıcılığı bölümlerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve ilgili laboratuarları gezdi. Coventry Üniversitesi temasları kapsamında son olarak Kültürlerarası İşbirliği Yöneticileri ile görüşüldü ve iki üniversite arasında kurulabilecek işbirliği alanları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonucunda üniversiteler arasında proje bazlı çalışmaların yapılabileceği konusunda fikir birliğine varıldı.

Temaslara ilişkin değerlendirme yapan Doç. Dr. Cihan Darcan, Doç. Dr. Yasin Acar ve Yrd. Doç. Dr. Sema Leblebici, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin uluslararası akademik ilişkilerinin geliştirilmesi, akademik tanınırlığının artırılması ve uluslararası düzeyde akademik işbirliklerinin kurulması amacıyla gerçekleştirilen akademik ziyaretlerin son derece verimli geçtiğini belirterek, benzeri ziyaretlerin ileriki dönemlerde de yapılmasının planlandığını kaydettiler.

Editör: TE Bilişim