Bozüyük’te 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü nedeniyle anma törenleri düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende ilk olarak protokol üyeleri tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bakım Teğmen Buğrahan Köse yaptı. Teğmen Köse konuşmasında 18 Mart 1915'in Çanakkale Boğazı'nın denizden geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterildiği ve Deniz Zafer’inin ilan edildiği gün olduğunu belirterek; “Bu aziz vatanları için canlarını seve seve feda eden kahramanları, şehitlerimizi anmak maksadıyla aynı zamanda Şehitler Günü olarak kutlanmaktadır. Tüm yoklukla imkansızlıklara rağmen milletimizin Kahraman evlatları şahadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer istiklal harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.” dedi

Teğmen Köse’nin konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunarak, oratoryo gösterisi sunuldu. Daha sonra 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü programı kapsamında İntikamtepe Şehitliği ziyaret edildi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak saygı atışı yapıldı. Kaymakam Hasan Yaman tarafından anı defteri imzalandı. Kur’an-ı Kerim okunması ve Şehitlerin ruhuna okunan duaların ardından Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Karasu ve protokol mensuplarınca şehitlik gezilerek her bir şehidin kabrine karanfil bırakıldı.


Törenlere, Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzb. Hamdi Ferhat İnanç, Belediye Başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Koparan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, İlçe Müftüsü Mustafa Topal,1974 Kıbrıs Gazisi Naim Özcan, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, şehit ve gazi aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim