Önümüzdeki Cumartesi günü Bilecikspor ile Bayırköyspor arasında Bölgesel Amatör Lig Play-Out final maçı için oynanacak Stadyum bile bulamıyoruz.

Şehir Stadyumu olmayan tek il ünvanını elinde bulunduran Bilecik’te  uzun yıllardır yıkılan fakat yenisi yapılmayan birkaç ay önce yapımı başlayan yeni Stadyum inşaatının da fesih edilen ihalesinin yüzünden durması kamuoyunda hem şaşkınlık yaratmış, hem de tepkilere neden olmuştu.

Bilindiği gibi, Bal Ligi’ne çıkan ve gösterdiği başarıyla ligde kalmayı başaran Bayırköyspor ile bu yıl Amatör Lig’de uzun bir maratonun ardından şampiyon olan Bilecikspor arasında önümüzdeki Cumartesi günü Bölgesel Amatör Lig Play-Out maçı oynanacak.

Ne var ki bu karşılaşmanın il merkezinde oynanması gerekirken, il merkezinde bu maçın oynanacağı Edebali Stadyumu’nun inşaat halinde  olması nedeniyle başka Stadyum bulunamadı.

Bu kategoride il merkezinde bir tek Şeyh Edebali Üniversitesi’nin Stadyumu’nun uygun olduğu ve takım yetkilileri ile Bilecik Amatör Spor Kulübü İl Temsilcisi Nusret Tosun’un girişimlerde bulunduğu fakat maçın oynanmasına Rektör Şükrü Beydemir’in sıcak bakmadığı iddia edildi.

Rektör Beydemir’in Stadyumu vermek istememesinin sebebinin ise alınamayacak güvenlik önleminden mi endişe duyduğu yoksa taraftarların stadyuma zarar vermesinden mi endişe ettiği bilinmezken, Rektör Beydemir’in üniversiteye polis girmesinden rahatsız olduğu da gelen iddialar arasında yerini aldı. Cumartesi günü saat 16:00’da oynanacak karşılaşmanın Pazaryeri İlçe Stadyumu’na alındığı öğrenildi.

Bu yaşanan durum ise kamuoyunda “tek stadyumu olmayan il ünvanını elinde bulunduran Bilecik’te Bölgesel Amatör Lig Play-Out maçı oynatacak stadyum bulamıyoruz, bu ayıp kimin?” dedirttirdi.

Editör: TE Bilişim