Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), TR41 Bölgesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarla yeni dönem Bölge Planı çalışmalarına odaklandı. Geçen hafta Eskişehir İl Çalıştayı’nı gerçekleştiren BEBKA, 2024-2028 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı çalışmalarını Bilecik İl Çalıştayı ile sürdürdü.

‘UYGULANABİLİRLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNEMLİ’

Bölge planı çalışmaları kapsamında bölgenin geleceğini tasarlamak, vizyonunu oluşturmak ve stratejilerini belirlemek üzere çalıştayın büyük önem arz ettiğini belirten Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, “BEBKA, hizmet vermeye başladığı 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiği faaliyetler, projeler, destekler, eğitimler ve yatırım destek çalışmaları ile bölgenin kalkınmasına yön veren bir model oluşturmuştur. Yerel aktörlerin katılımı ile bölgesel ve sektörel bazda plan, program ve strateji belgelerinin hazırlanmasının yanı sıra bölgesel, ulusal ve uluslararası kurumlarla iş birliği ve kapasite geliştirmeye yönelik çalışmalarla kalkınma çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalıştay ile bölgeye özgü, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir plan hazırlanacak; bu da önümüzdeki 5 yıllık süreçte bölgemizin kalkınma yolunda atacağı adımların hız kazanmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

‘406 PROJEYE DESTEK VERDİK’

Bölgenin gelişmesine yön verecek önceliklerin belirlenmesinde stratejik rol üstlendiklerini belirten BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak da “Bölgemizi geleceğe taşıyan, uluslararası düzeyde rekabetçi, sürdürülebilir üretim, yenilik ve yaşam merkezi vizyonu ile hazırlamış olduğumuz 2014-2023 bölge planımızın bitiş yılına yaklaşıyoruz. Bölge planımızda öne çıkan hedefler doğrultusunda bugüne dek birçok sonuç odaklı program ve bunlara bağlı birçok faaliyet, proje ve destek programı yürüttük.  Bu destek programları kapsamında 2010 yılından bu yana hayata geçirdiğimiz 26 mali destek programı ile 406 projeye destek verdik. Bu kapsamda bölgemize yaklaşık 770 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz çalıştay ile Bilecik’in proje ve program önerilerini alarak 2024-2028 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı’nı tamamlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim