Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Bilecik Şube Müdürü Şeref Özgür, 4 Ekim Hayvanlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hayvan haklarına verilmesi gereken öneme dikkat çeken Müdür Özgür, mesajında şu ifadelerde bulundu:

“Hayvan haklarının korunması, hayvanlara iyi muamelenin temin edilmesi ve hayvanların her türlü mağduriyetinin önlenmesini sağlamak amacıyla 4 Ekim’ler Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki bütün hayvanlar eşit doğar ve yaşama hakkına sahiptir. Sahipsiz hayvanların da sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir. Hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır. Nesli yok olma tehlikesi altında bulunan tür ve bunların yaşama ortamlarının korunması esastır. Yabani hayvanların yaşama ortamlarından koparılmaması, doğada serbestçe yaşayan bir hayvanın yakalanıp özgürlükten yoksun bırakılmaması esastır. Hayvanların korunması ve rahat yaşamalarının sağlanmasında insanlara büyük bir görev düşmektedir. Onların yaşam hakkına saygı duyalım, onları sevelim ve kendimize yapılmasını istemediğimiz hiçbir şeyi onlara yapmayalım. Dünyamızın dengesini bozmamak için en iyi çözüm, ekolojik denge de önemli rolleri olan hayvan ve bitki türlerine dokunulmamasıdır. İnsan türünün yaşamının diğer türlerin yaşamıyla bir bütün oluşturduğu, türler arasında kurulmuş doğal dengenin bozulmasının diğer türlerinde varlığını sürdürmesine engel oluşturacağı bilinen bir gerçektir.

Hayvanların saygıyı hak eden bir onura, haklara ve esenliğe sahip oldukları kabul edilmelidir. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü aslında ekosistemlerin kırılganlığını ve türlerin korunması yoluyla onları dengede tutmanın önemini hatırlamaya da hizmet etmektedir.”

Editör: TE Bilişim