Kadınlar Futbol Ligi 3. Lig D grubunda yeralan Bizim Kızlar, İstasyon Sentetik Saha’da karşılaştığı rakibi Panayırapor 6 – 1’lik skorla yenerek liderliğini sürdürdü. Toplam 4 maçta 36 gol atıp sadece 1 gol yiyen Bilecikspor Kadın Futbol takımı zorlu rakibine de fark atarak 2. Lig için göz kırptı.

4 haftadır tarihi bir başarı elde etmeye devam eden Bilecikspor Kadın Futbol Takımı kaptanı Özlem Aktaş, “biz zaaflarına iyi çalıştık ve becerikli olan taraftık” ifadelerini kullandı.

Maç sonunda muhabirimiz Ufuk Artsın’ın sorularını cevaplayan Kaptan Aktaş, “bu kadar genç bir takımın 90 dakika üst üste mücadele etmesi ve ayakta kalması kolay değil”  ifadelerini kullanarak başarılarının kolay olmadığına vurgu yaptı.

“Güçlü bir rakibe karşı 6 - 1 gibi önemli bir skor aldınız ne hissediyorsunuz?” sorusuna Kaptan Aktaş, “bizden bireysel olarak güçlü bir takımdı rakibimiz, tecrübe ve fiziksel kaliteleri gerçekten bizden iyiydi ama biz birbirimizle çok uyumlu bir takımız ve geçiş oyunu oynuyoruz şok baskı yapıp rakibi çıkarken gafil avlayan bir oyun sistemimiz var aslında burada hocamızın rakipleri önceden izlemesi ve kadın futboluna çok hakim olması bizim işimizi kolaylaştırıyor. Her maç öncesi bizi bir hafta önceden rakibin burnundaki sivilceye kadar anlatması  şaka değil. Panayırspor çok fazla kadro derinliği olan, bu branşa yatırım yapan, transfer yapan, büyük bütçeli bir kulüp ve bizim takımımızın yaş ortalaması çok genç ama bugün insan üstü bir mücadele sergiledi iki takımda hava çok sıcaktı ama attığımız ilk golü gerçekten çalışarak attık diyebilirim. Biz zaaflarına iyi çalıştık ve becerikli olan taraftık” dedi.

“Takımınızın istikrarlı bir şekilde yakaladığı başarılar ortada takımın hedefi nedir?”

Kaptan Aktaş, “6 yıldır hocamız bize hep şunu der en büyük başarı sevgidir. Gerçekten öyle sevdiğin sevildiğin yere gidersin yüzlerce kız çocuğu buraya boşuna gelmiyor. Hedefimiz iyi futbol oynamak. İlimizin armasını Bilecikli kızlar olarak temsil etmek. Burada BESYO bölümleri yok spor lisesi yok hocamız insanüstü bir emek harcıyor, Bilecikli kızlarla bir mücadeleye girmiş durumda. Ailesinden kendisinden fedakakarlık yapıyor, biliyoruz zaten bizde onun için savaşıyoruz. Keşke ona 2.lig hediye edebilsek ama üst lige çıkar mıyız?  Play-Off kuraları belirler nasip ama biz zaten çok şey başardık diye düşünüyorum. Oynadığımız futbol ve mücadele bunu gösteriyor bu kadar genç bir takımın 90 dakika üst üste mücadele etmek ve ayakta kalmak kolay değil” dedi.

“Kaç yıldır Bilecikspor’da oynuyorsunuz?”

Kaptan Aktaş, “2 yıldır Bilecikspor’dayım daha önce kendi kulübümüz vardı.Tomris hatun velilerle hocamız kurdu, renklerini ve amblemini alt yapıdaki miniklerin belirlediği bir takımız vardı. Sonra ilimizi, ilimizin adıyla temsil etmek için hocamız bizi Bilecikspor’a götürdü” dedi.

“Bilecikspor Kadın Futbol takımına kaç yıldır kaptanlık yapıyorsunuz?”

Kaptan Aktaş, “6 yıl önce başladık, 6 kişi falandık ben en küçükleriydim, sonra sayımız artmaya başladı. Benden büyükler vardı . O zamanlar aslında bir takım kurmaktan ziyade,  Ozan Hoca ablaları üniversiteye falan yönlendirmeye çalıştı. Çoğu kazandı, bazıları başka şehre yerleşti ama gittikleri yerlerde oynamaya devam ediyorlar. Bende onlar gidince sayımızda 25-30 u bulunca en eski oyuncu olarak yaklaşık 3 yılıdır kaptanlık yapıyorum. Şimdi sayımız 6 yılda A takım 25, alt yapı 110 kişi falan var galiba çok büyük aile olduk . Şimdi bende Dumlupınar üniversitesi Antrenörlük 1. Sınıf öğrencisiyim. İnşallah bende ilerde yetiştiğim, büyüdüğüm takımda antrenörlük yapabilirim” dedi.

“Son olarak Milli Takım maceranız hakkında bilgi verebilir misiniz?”

Kaptan Aktaş, “2017 yılında Ozan hocamızın özel bir müsabakada çektiği videoyu milli takım hocalarına göndermesiyle başladı, takibe alındım ve çağrıldım. Futsal milli takımı, işitme engelliler a milli takımı, alt yapı yaş gruplarında oynadım. Şimdi önümüzde işitme engelliler Avrupa şampiyonası var orda ilimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim