İnhisar’daki esnaflar 2022 yılından umutsuz olduklarını dile getirirken,ilçede lokantacılık yapan Ali Şanlı, pandemi nedeniyle iki yıldır iş yapamadıklarının altını çizdi ve 2022 yılına da çok umutlu bakmadığı belirtti.

“2022 YILI İÇİN DE ÇOK ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ”

İnhisar İlçesinde 10 yıldır lokantacılık yaptığını söyleyen Ali Şanlı şu an bitik durumda olduklarını aktarırken,‘artık işlerimizde bir patlama olsun’ diye serzenişte bulundu.Esnaf Şanlı, “10 yıldır lokantacılık yapıyorum. Pandemiden evvel işlerimiz çok güzeldi. Fakat 2 yıldır maalesef işçi yevmiyesine çalışıyoruz. Yani biz şu an işçileri mağdur etmemek için ben de dahil olmak üzere, akşam yevmiyelerimizi alabildiysek rahatız. Kar edebiliyor muyuz, hayır. Şu anda bitik durumdayız. İnhisar küçük bir yer. Buraya dışarıdan gelen olursa bizim işimiz oluyor. Yoksa yerli halkımızla bizim lokantamız çalışmaz. Alım gücünün yanı sıra yeni varyantların ortaya çıkması insanları yine ürkütmeye başladı. Kalabalık ortam oluşacak diye gelen de olmuyor. 2022 yılı için de çok önümüzü göremiyoruz ama inşallah tüm esnafımızın işi yeni yıldan sonra yoluna girer. Artık işimizde bir patlama olsun yani, çok şey istemiyoruz. İnşallah kazanmaya başlarız diye ümit ediyorum” dedi.

“MECBUR KALMADIKÇA ARTIK KİMSE GELMİYOR”

 “İşler durgun, istediğimizi alamıyoruz. Eskisi gibi değil.”diyerek sitemlerini dile getiren Emine Şanlı ise, “Herkes bir şekilde dümeni çeviriyor ama şuraya gelip bizden pideyi bile çoğu zaman alamıyor. Günlük 50-60 lahmacun oluyordu, 15-20 pide satıyorduk. Şimdi nerde! Mecbur kalmadıkça artık kimse gelmiyor.  Çünkü pahalı her şey ve kimsenin alım gücü yok. Maliyetler de zaten aldı başını gitti. Ucuz satsak biz zarar edeceğiz, normal fiyatlandırsak pahalı diye gelen yok. Bilmiyorum, ne olacak böyle sonumuz” ifadelerini kullandı.

“İŞLERİMİZ YARI YARIYA DÜŞTÜ”

Esnaf Hatice Üstün ise 2022 yılından da umutsuz olduklarını söylerken,“Eski hizmetimiz maalesef yok. Gelen müşterilerimiz azaldı. İşlerimiz yarı yarıya düştü. 2022 yılında inşallah umutlanmak istiyoruz ama değişik hastalıklar çıkmaya devam ediyor. Aşılarımızı falan oluyoruz ama çok da önümüzü göremiyoruz. Atlatırız ve her şey inşallah daha güzel olur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim