Köyceğiz ilçesine bağlı Sazak Köyü yakınlarında süren orman  yangının ilerlemesi ve köye sıçrama tehlikesi olması  nedeniyle helikopterlerin  havadan su  desteği ile birlikte Bilecik’ten çalışmalara katılan Bilecik  Orman İşletme ekiplerine ait arazöz ve personel başta olmak üzere Bilecik İHH arama kurtarma ekibinde bulunan 4 personel, Eskişehir ve Muğla illerinden 17 kişilik ekiple birlikte  canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan fedakarca ve özverili çalışmalar sonucunda yangının ilerlemesini mal ve can kaybı olmasını önlendi. Bölgede bulunan ekiplerden alınan bilgilere göre;eğer gerekli müdahale yapılmamış olsaydı yangının önce Sazak Köyü’ne sonrasında da ileride bulunan diğer köylere sıçrayıp kötü sonuçlar doğurabileceği belirtildi.

Yangın söndürme işinde var güçleriyle çalışan ekiplere bölge halkından da olumlu tepkiler geldiğini sözlerine ekleyen ekipler, bölgede bulundukları günden buyana söndürme, soğutma ve tahliye çalışmalarına katılarak bu afetten kısa sürede kurtulmayı hedeflediklerini ve hemşerilerinden dua beklediklerini ilettiler.

Editör: TE Bilişim