11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, Birleşmiş Milletlerin kararıyla 2011 yılından beri kız çocuklarının gördüğü ayrımcılığa dikkat çekmek üzere kutlanıyor. Bu güne özel olarak, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı 11 Ekim doğumlu kız çocuklarını TBMM’de ağırladı.

Milletvekili Selim Yağcı ve kız çocukları, etkinlik kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da makamında ziyaret ederken, çocuklar için doğum günü pastası kesildi.

Milletvekili Yağcı, programda yaptığı konuşmada, ”4 kız babası olan ve kızlarını koklamaya doyamayan bir peygamberin ümmeti, tarihte iz bırakmış, Hayme Ana’nın torunları olarak; kızlarımıza bizler sahip çıktığımız ve onlar gayret gösterip mücadele ettiği müddetçe bu ülkede eğitimsizlik azalacak, bu ülkede şiddet azalacak, samimiyetle mücadele ettikçe, kararlı davrandıkça her türlü ayrımcılık tarihe karışacak.” dedi.

”Üreteceği bilimle, sanat eserleriyle, emeğiyle alın teriyle en çok da yetiştireceği çocuklarla geleceğin Türkiye’sini bugünün kız çocukları inşa edecek.” ifadesini kullanan Yağcı, şöyle devam etti:

“ANLAMLI BİR GÜNDE KARŞINIZDAYIM”

“Bize düşen kızlarımızın okuması, en iyi eğitimi alması için 20 yıldır olduğu gibi canla başla yorulmadan çalışmaya devam etmek. Evlatlarımıza daha güzel bir gelecek vermek için çalışmak. Türkiye’nin Bacıbey’i Emine Erdoğan’ın öncülüğünde “Haydi Kızlar Okula” ve Kadın kollarımız eliyle “Nerede Kalmıştık?” projelerine imza atan, 88 yıl önce 5. Dönem seçimlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’de 40 kadın milletvekilinin yer alması hayalini tek başına gerçekleştiren bir dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı, AK Parti’nin bir neferi olmanın onuruyla anlamlı bir günde karşınızdayım.

88 yıl önce Türk Kadınına seçme seçilme hakkının verilmesiyle dünyada kadının siyasal yaşam içerisinde aktif rol almasına öncülük ettiğimiz gibi; Türkiye’nin Bacıbey’i Emine Erdoğan’ın fikir annesi olduğu Dünya Kız Çocukları Günü Türkiye Cumhuriyeti’nin öncülüğünde yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edildi.

“DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ İLK KEZ 11 EKİM 2012’DE KUTLANDI”

Bu konuda dünyaya öncülük etmenin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Kız çocuklarımız ve kadınlarımıza her alanda öncelik veren, binlerce yıllık tarihi, devlet geleneği olan bir milletin fertleri olarak, köklü aile yapımızda kadın ve erkek arasında ayrımcılık olmadığına inanıyorum.Kız çocuklarımızın sorunlarını çözerken medeniyetimiz tek ölçümüzdür. Eğitim ilk adımdır.Kızlarımız eğitimle ne kadar buluşursa sorunlar da o kadar azalacaktır. Okumayan her kız çocuğu kaybımızdır. Kendisi için, ekonomimiz için, ailesi için, hepsinden önemlisi istikbalin bir annesi olarak doğacak çocukları için kayıptır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye’mizi 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak kadın ve erkek eğitimli insanlara ihtiyacımız var. Fikren, ilmen ve kültürel olarak birikimli anne ve babalara ihtiyacımız var.

Birleşmiş Milletlere Dünya Kız Çocukları Günü’nü kabul ettiren bir hükümetin mensubu olarak, Dünyada ilk kez çocuk hakları mitingini bu toprakların kızı olarak 1930 yılında düzenleyen Nakiye öğretmeni, Halide Edip’i, TBMM’de yer alan kadın milletvekillerimizden geride bizlere bir çocuk kitabı bırakan Baha Öniz’i rahmetle, 15 Temmuz gecesi tarihin akışının değişmesine vesile olan Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inme çağrısını yaptığı tv bağlantısının ilham kaynağı olan Nehir kızımıza başarılı ve uzun ömürler diliyorum.

11. YILINDA 11 PLAKALI KENTTEN DAVET EDİLDİLER

“Çalıkuşu” romanının yayınlanışının 100. Reşat Nuri Güntekin’in aramızdan ayrılışının 66. yıl dönümünde bu yıl 11. kez kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü’nde Türkiye’nin 11 plakalı şehri Hayme Ana’nın kışlağı, diriliş kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’ten, Hayme Ana’nın torunu 11 Ekim doğumlu eğitim çağındaki kızlarımız ile anneleri, bu anlamlı günde Ankara’da TBMM’de doğum günü pastalarını keserek bir farkındalık etkinliğine imza atsın istedik.

Anneler ve kızları bu mutluluğu birlikte paylaşsın istedik. 1 kız evladı ve bir gelin babası, 3 kız torun dedesi, dedemin kızının oğlu, hepsinden önemlisi Hayme Ana topraklarının milletvekili olarak, Bilecikli kızlarımızın, annelerinin, basın mensubu kardeşlerimin ve kız babası olma bahtiyarlığına ulaşmış kardeşlerimin Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Hep birlikte daha iyiye daha güzele.”

Konuşmanın ardından Milletvekili Yağcı, kız çocukları ve anneleri birlikte doğum günü pastası kesti.

Editör: TE Bilişim